Összesen 25 találat erre:

Összesen 25 találat erre:

2023 május 18., 09:35
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

A megfejthetetlen költő és festőművész, Elizabeth Siddal

A londoni Tate-ben „A Rossettik” (The Rossettis) címmel nyílt kiállítás április elején: a tárlaton Elizabeth Siddal több mint harminc műve, férje, Dante Gabriel Rossetti, valamint annak nővére, Christina Rossetti alkotásai láthatóak.
2023 április 30., 22:05
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

Reigl Judit 100: A világhírű festőművész, aki sosem akart világhírűvé válni

Idén, május 1-jén ünnepelné 100. születésnapját Reigl Judit, az absztrakt expresszionizmus világhírű, magyar származású képviselője, aki az életét kockáztatva menekült el Magyarországról 1950-ben, és csaknem négy hónapnyi, viszontagságokkal teli gyaloglás után érkezett Párizsba.
2023 február 17., 15:20
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

A „happening főpapnője”, Yoko Ono

Február 18-án ünnepli születésnapját a világhírű képzőművész, zenész, Yoko Ono. A neves alkalomból összegyűjtöttünk 9 érdekességet a „happening főpapnőjeként” emlegetett élő legendáról.
2023 február 16., 14:15
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

Elfeledett utazóládából a múzeumokba – Bemutatják a csaknem száz éve elhunyt Emily Sargent soha nem látott festményeit

Mintegy huszonöt évet kellett várni arra, hogy a Sargent család a nyilvánosság elé tárja egyik családi titkát: kiderült ugyanis, hogy a világhírű portréfestő, John Singer Sargent húga, Emily Sargent is kivételes tehetség volt. 
2023 január 11., 15:20
Plusz magazin Szerző: (nbr)

A tanárnő, akit azért börtönöztek be, mert nadrágot viselt

Helen Hulick Beebe nevét leginkább annak kapcsán emlegetik, hogy 1938-ban börtönbe került, mert nadrágot viselt egy bírósági tárgyaláson. Túl azon, hogy ennek apropóján sokat tett a nők egyenjogúságért, az általa kidolgozott auditív-verbális terápia megváltoztatta a siket emberek életét.
2022 december 30., 15:20
Vizuál hír Szerző: (nbr)

A 10 legdrágábban eladott festmény 2022-ben

Úgy tűnik, hogy 2022-ben a művészeti világ visszarázódott a járványidőszak előtti állapotába, már ami az eladásokat illeti. 2020-ban ugyanis alacsonyabb áron keltek el a művek az aukciósházak árverésein, nem nagyon akadtak olyan képek, amelyek átlépték a 100 millió dolláros határt.
2022 december 30., 14:55
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

Babits Mihály Németh László lakásán – 10+1 szilveszteri fotó a Fortepan archívumából

Hatalmas hóemberen csücsül két félmeztelen férfi, Illyés Gyula, Babits Mihály és Németh László egy fényképen pózol, Hofi Géza 1970 szilveszterén nevetteti a közönséget – szubjektív, szilveszteri válogatásunkba a Fortepan zseniális archívumából szemezgettünk felvételeket 1916-tól 1982-ig.
2022 december 2., 14:55
Vizuál magazin Szerző: (nbr)

Öt híres művész, akiket megihletett a karácsony

Ki gondolná, hogy Andy Warhol imádta a karácsonyt, olyannyira, hogy egyenesen a Karácsony Királyának nevezték, Salvador Dalí pedig egy időben karácsonyi lapok tervezésére adta a fejét? Szubjektív válogatásunkban öt képzőművész karácsonyhoz kapcsolódó művét ajánljuk, az ünnepre hangolódva. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.

Nyomtatott magazinjaink