Összesen 4 találat erre:

Összesen 4 találat erre:

2009 január 21., 00:00
Jazz/World interjú Szerző: Volner Nagy Melinda

Brácsatánc

Avagy: A népzene-feldolgozás magasiskolája, Lakatos Róbert módra. A közelmúltban mutatta be új albuma zenei anyagát a Rév Zenakar.
2008 október 31., 00:00
Jazz/World kritika Szerző: Volner Nagy Melinda

Sikeresen debütáló Táncírók

A Táncírók 2008 című produkció egy azonos című alkotói pályázat eredményét foglalta össze, melyet azzal a céllal hirdetett meg az Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes vezetősége, hogy a fiatal szlovákiai magyar koreográfusokat új alkotások elkészítésére ösztönözze.
2008 október 2., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: Volner Nagy Melinda

”A szívben még megvan”

Október 11-én, 18 órai kezdettel a Fonó Budai Zeneház jótékonysági estet rendez a Hagyományok Házával társszervezésben. A koncerttel az idén elhunyt prímáslegenda, Zerkula János, valamint Halmágyi Mihály, Pulika János és elődeik emlékének kívánnak tisztelegni a szervezők és az esten fellépő neves előadók. A bevételt a szervezők a prímások síremlékeinek rendbetételére kívánják fordítani.
2008 július 9., 00:00
Jazz/World magazin Szerző: Volner Nagy Melinda

Gondolatok a Naplegenda margójára

"Varázslatos és hátborzongató zenei világ született, amely a koreográfiák látványával párosulva lélegzetelállítóan monumentális és ugyanakkor meghitt és bensőséges" – mondja Nikola Parov az elkészült műről, és ezekből a szavakból még érezni a produkció elkészülte utáni eufória parázslását.

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Vizuál

Elhunyt Ricardo Bofill spanyol sztárépítész

A posztmodern mesterének tartott sztárépítészt 82 éves korában, pénteken, Barcelonában érte a halál.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink