Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2009 július 14., 13:24
Klasszikus kultúra Szerző: Práczky István

Hajsza és nyugalom

Folyamatosan szembesülünk hétköznapi problémáink sodrásában a rövidtávú kötelezettségek és a hosszútávú álmok zavaros konfliktusával. Hol van az egyensúly a teljesítménykényszer és a pihenés között?
2009 május 4., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Beethoven Budán

Egy igazán különleges koncertre kerül sor május 7-én a Nemzeti Táncszínházban, ahol Várjon Dénes és Christoph Richter lép egy színpadra. A hangverseny a német zeneszerző Budán adott koncertjének 209. évfordulójának tiszteletére hangzik el.
2009 március 1., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Tűz a zongoragyárban

Ezév február 4-éről 5-ére virradó éjszaka tűz ütött ki a nemrégiben Párizs külvárosába költözött Pleyel manufaktúra egyik technikai helyiségében. A gyár tavaszig leállította termelését, a helyszínen munka alatt lévő mintegy 30-40 hangszer súlyosan károsodott.
2006 augusztus 3., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Zongora-sziget Tiszadobon

A tiszadobi Andrássy-kastélyban idén augusztus 4. és 8. között kilencedik alkalommal rendezik meg A Zongora Ünnepe Keleten fesztivált. Kezd fogalommá válni ez a szabadtéri komolyzenei hangversenysorozat – egyszer talán még a zongoristák nyári “szigeteként” fogják emlegetni. A Fesztivál házigazdájával, Hauser Adrienne zongoraművésznővel Práczky István készített interjút.
2006 július 6., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Bösendorfer design pályázat 2006 – A zongoraépítés újraéled?

A bécsi Bösendorfer zongoragyár – minden 2006-ban előállt financiális problémája dacára – publikálta formatervezési pályázatának eredményét.
2006 április 24., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Megérkeztek a Zeneszalon Fabbrini koncertzongorái

A régóta várt koncerthangszerek április 20-án megérkeztek Budapestre. A Fabbrini céggel együttműködve a Zeneszalon immár megkezdheti azt a nagyszabású munkát, amit a Chopin bicentenáriumra tervezett hanglemezösszkiadás jelent.
2005 december 12., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Konzervatív dolog-e a zongora? – Klasszikus tartalom modern megfogalmazásban

Manapság egyre több szó esik a zongorákról, részben azért, mert egyre gyarapodnak a zongorákkal foglalkozó cégek, másrészt azért, mert egyre több lakásban van annyi hely, amennyibe egy zongora és annak kis közönsége is elfér.
2005 szeptember 5., 00:00
Klasszikus magazin Szerző: Práczky István

Zongorapiac Magyarországon – Opera Zongoraterem, Budapest

Folytatjuk hazai zongorapiaci körképünket. Ezúttal az Operaház melletti Opera Zongoraterembe látogattunk el, ahol a Steinway and Sons, a legendás hangversenyzongora-gyár magyarországi képviselőjével, Cseke Lászlóval találkoztunk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.

Nyomtatott magazinjaink