Összesen 22 találat erre:

Összesen 22 találat erre:

2008 március 24., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: Kiss Eszter Veronika

Métamorfózis – 25 éves a Méta

Métamorfózis című műsorával ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Méta, ezúttal az együttes és a magyar népzene sokszínűségére helyezve a hangsúlyt. A Méta muzsikusai március 24-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a Tavaszi Fesztivál programjában adnak világzenei koncertet művészbarátaikkal, mestereikkel és kollegáikkal. A műsorvezető Novák Péter lesz.
2004 május 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Francia est a Zeneakadémián

Francia esttel zárul az Európai Uniós csatlakozás tiszteletére rendezett Budapesti Kamarakoncertek elnevezésű hangversenysorozat pénteken (május 21.) este fél nyolckor a Zeneakadémián.
2003 július 29., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

A cigányzenétől a dzsesszmelódiákig

A Belgiumban élő világhírű magyar hegedűművész, Tony Lakatos testvére a cigányzene, a klasszikus stílus és a dzsessz elemeinek felhasználásával különleges, egyéni hangot hozott létre. Roby Lakatos, a nagyobb nemzetközi fesztiválok elmaradhatatlan muzsikusa 31-én az As Time Goes By című legújabb, filmzenéket tartalmazó lemezét mutatja be este nyolckor a Pesti Vármegyeháza díszudvarán.
2003 július 7., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Művészek a színfal mögött

Intrika, kíméletlen hatalmi harc, hiúság, önteltség, féltékenység, képmutatás, sznobizmus – csupa emberi gyarlóság. Hol máshol hódíthatnának nagyobb teret, mint az operaházban, a művészi allűrökkel bőven megáldott primadonnák és a pozíciójukat kapcsolataiknak köszönhető középszerű zeneigazgatók és főtitkárok világában?
2003 június 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Sacramentótól Sárospatakig

Májusban Amerikában koncertezett a Hot Jazz Band, itthon pedig a Magyar Rádió Az év énekesének járó eMeRTon-díját nyerte el Bényei Tamás, a zenekar vezetője, aki az elismerésekről és az együttes terveiről beszélt. A Hot Jazz Band a nyáron több hazai rendezvényen is fellép, találkozhatunk velük többek között a diósgyőri Kaláka-fesztiválon, önálló műsort adnak a Hadtörténeti Múzeumban, és idén is házigazdái lesznek a sárospataki dixieland- és bluesfesztiválnak.

Legnépszerűbb

Plusz

A b(m)űvész embersége – interjú a 110 éve született Rodolfo lányával, Gálvölgyi Judittal

Polgári neve Gross Dezső volt, de Rodolfoként ismerte meg a világ. „Vigyázat, csalok!”, mondta – és csalt. A többi már játék volt és szórakozás. Születésének 110. évfordulója alkalmából lánya, Gálvölgyi Judit segítségével idéztük föl a bűvész és édesapa legendás alakját.
Könyv

Felavatták Tandori Dezső és felesége síremlékét

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő, író, műfordító és felesége, Tandori Ágnes síremlékét május 15-én avatták fel Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
Vizuál

Premier előtt látható a Szupernóva az Ideje moziba menni fesztiválon

Kilenc filmet mutat be az új mozis fesztivál május 27. és 30. között. Az egyik legjobban várt alkotás a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.
Színház

„Az embereknek nevetésre van szükségük” – A hétköznapok hőseit jutalmazta a Vörösmarty Színház

Július közepétől újra várja közönségét a Vörösmarty Színház. Ám lesznek olyanok, akik már kicsit korábban is elmehetnek a teátrumba: ők azok a hősök, akik nap mint nap, a legnehezebb időszakban, és azon túl is helyt állnak. Különleges akcióval köszönte meg a székesfehérvári társulat a Fejér megyei mentődolgozóknak az emberfeletti munkát, amelyet értünk tesznek.
Vizuál

Új magyar LMBTQ-dokumentumfilm érkezik a mozikba

A nemzetközi színtéren is sikerrel szereplő Tobi színeit július 1-jén mutatják be a magyar mozik a Cirko Film forgalmazásában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében