Összesen 22 találat erre:

Összesen 22 találat erre:

2008 március 24., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: Kiss Eszter Veronika

Métamorfózis – 25 éves a Méta

Métamorfózis című műsorával ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Méta, ezúttal az együttes és a magyar népzene sokszínűségére helyezve a hangsúlyt. A Méta muzsikusai március 24-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a Tavaszi Fesztivál programjában adnak világzenei koncertet művészbarátaikkal, mestereikkel és kollegáikkal. A műsorvezető Novák Péter lesz.
2004 május 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Francia est a Zeneakadémián

Francia esttel zárul az Európai Uniós csatlakozás tiszteletére rendezett Budapesti Kamarakoncertek elnevezésű hangversenysorozat pénteken (május 21.) este fél nyolckor a Zeneakadémián.
2003 július 29., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

A cigányzenétől a dzsesszmelódiákig

A Belgiumban élő világhírű magyar hegedűművész, Tony Lakatos testvére a cigányzene, a klasszikus stílus és a dzsessz elemeinek felhasználásával különleges, egyéni hangot hozott létre. Roby Lakatos, a nagyobb nemzetközi fesztiválok elmaradhatatlan muzsikusa 31-én az As Time Goes By című legújabb, filmzenéket tartalmazó lemezét mutatja be este nyolckor a Pesti Vármegyeháza díszudvarán.
2003 július 7., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Művészek a színfal mögött

Intrika, kíméletlen hatalmi harc, hiúság, önteltség, féltékenység, képmutatás, sznobizmus – csupa emberi gyarlóság. Hol máshol hódíthatnának nagyobb teret, mint az operaházban, a művészi allűrökkel bőven megáldott primadonnák és a pozíciójukat kapcsolataiknak köszönhető középszerű zeneigazgatók és főtitkárok világában?
2003 június 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kiss Eszter Veronika

Sacramentótól Sárospatakig

Májusban Amerikában koncertezett a Hot Jazz Band, itthon pedig a Magyar Rádió Az év énekesének járó eMeRTon-díját nyerte el Bényei Tamás, a zenekar vezetője, aki az elismerésekről és az együttes terveiről beszélt. A Hot Jazz Band a nyáron több hazai rendezvényen is fellép, találkozhatunk velük többek között a diósgyőri Kaláka-fesztiválon, önálló műsort adnak a Hadtörténeti Múzeumban, és idén is házigazdái lesznek a sárospataki dixieland- és bluesfesztiválnak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Egy hallgató azt írta, ha nem lett volna a Notturno, végzett volna magával” – Interjú Némethy Attilával

Némethy Attila zongoraművésszel, a Zeneakadémia tanárával a Bartók Rádiónál vezetett műsorairól, a közönség érdeklődéséről és a hagyományok átadásáról beszélgettünk.
Vizuál

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.
Színház

Játszani kell, nem belehalni – Esztergályos Cecília 80

A Kossuth-díjas színésznő január 26-án ünnepli a 80. születésnapját. Noha legtöbben a Família Kft. című tévéfilmsorozatból ismerik, mindmáig aktív színészi pályáján szép számmal fordultak elő jelentős filmes és színházi alakítások is.
Színház

Csiby Gergely egy keményen eldurvuló válást állít színpadra az Art-Színtérben

A Rózsák háborúja című előadás lesz az első produkció, amely kifejezetten az Art-Színtér idén birtokba vett terébe készül. Az előadást február 20-án mutatják be. A rendezőt társulati létről, szabadúszásról és a készülő előadásról kérdeztük.
Klasszikus

Egész napos zenepedagógiai programmal emlékeznek Lukácsházi Győzőre a Magyar Zene Házában

Fél évvel ezelőtt hatalmas veszteség érte a hazai életet, a tavaly elhunyt Lukácsházi Győzőre most koncerttel és szakmai programokkal emlékezik a Magyar Zene Háza február 4-én.

Nyomtatott magazinjaink