Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2008 január 30., 00:00
Jazz/World nezoter Szerző: Pethő Zsolt

Budapest 1956

Tommy Vig, a világhírű amerikai vibrafonművész, jazzdobos, zeneszerző ötven évig élt külföldön. Ez idő alatt igazi amerikaivá vált, de mégis minden pillanatában megmaradt magyarnak, akiben máig él az elbukott 1956-os forradalom minden rezdülése.
2005 június 27., 00:00
Klasszikus nezoter Szerző: Pethő Zsolt

Ivan Sokol (SK) orgonaművész hangversenye

„Ivan Sokol (1937) a szlovák orgonaművészet jelentős képviselője. Nemzetközi orgonaversenyek többszörös díjazottja, zsűrijének tagja, a pozsonyi Művészeti Főiskola orgona tanszakának professzora, a szlovákiai és nemzetközi előadóművészet kiváló képviselője. (…) Sokol a Kosice-i Nemzetközi Orgonafesztivál /1970 óta/ és a Jozef Gresak Orgonazenei Napok Bardejovban [Bártfán 1993 óta] életrehívója” – állt a békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban 2005. június 20-án megrendezett koncert programját ismertető lapon.
2005 június 13., 00:00
Klasszikus nezoter Szerző: Pethő Zsolt

Flautissimo - Seres Dóra (fuvola) és Mali Emese (zongora) lemeze

Néhány napig csak állt a lemez a zongorán… Időnként rá-rá néztem, szemlélődtem Alfons Mucha légies lányalakjának szép, húrpendítő mozdulatán… Ismerkedtem a (Dohnányit kivéve) sosem látott/hallott zeneszerzők neveivel… (Nem hiszem, hogy nagyon egyedül lennék ezzel…) Kicsit éheztettem magam az élményre…
2005 május 31., 00:00
Klasszikus nezoter Szerző: Pethő Zsolt

A MÁV Szimfonikus Zenekar bérletzáró hangversenye a Zeneakadémián

A Hacsaturján két művét tartalmazó est első felében a Fuvolaverseny, második részében a Spartacus-szvit hangzott el. A két mű közül a Fuvolaverseny nem tartozik a gyakran játszott művek közé (vagy lehet, hogy csak engem került el…), ellentétben a Spartacus-szvittel, amelyet viszont szinte nap mint nap hallhat a színházba járó közönség; Seregi László világraszóló balettje gyakran szerepel az Operaház műsorán.
2005 május 18., 00:00
Klasszikus nezoter Szerző: Pethő Zsolt

Két műritkaság a Dunapalotában

A BM Duna Szimfonikus Zenekar adott koncertet 2005. május 6-án a BM Dunapalota Színháztermében. Az esten nagyhírű zenekarok szólistái léptek fel: Walter Küssner, a Berlini Filharmonikusok fiatal brácsása, és Mähr Iván, a Bajor Állami Operaház szólóklarinétosa. Mindkét művész igazi ritkaságot adott elő: Küssner Arthur Rösel Brácsaversenyét (op. 36, 1925), Mähr pedig ugyanezen szerző 1906-ban írt Klarinétversenyét (op. 56).

Legolvasottabb

Színház

Wunderlich Józsefet két hétre felfüggesztette a Vígszínház

Ahogyan beszámoltunk róla, Wunderlich József a múlt héten többször is nyilvános Facebook-posztban kritizálta a Vígszínház vezetőségét, bírálta a Covid-ellenes intézkedéseket, illetve egy kolléganőjével szembeni bánásmódot. A színház belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött.
Színház

„Az operettek a szüleim, a musicalek pedig a férjeim” – 90 éve született Galambos Erzsi

Balerinának készült, az operettek és musicalek koronázatlan királynője lett. Már gyerekkorában megtalálták a kisebb szerepek, később pedig olyan színészlegendákkal lépett színpadra, mint Somlay Artúr, Básti Lajos, Latabár Kálmán vagy Honthy Hanna. 1931. december 5-én született Galambos Erzsi.
Klasszikus

Magnificat, az örömteli várakozás himnusza

Számos zeneszerzőt megihletett a bibliai szövegre épült keresztény himnusz, a Magnificat, mely hagyományosan az adventi várakozás során szokott elhangozni.
Jazz/World

Elhunyt Kóbor János

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A zenészt hetek óta kórházban kezelték koronavírus-fertőzéssel.
Plusz

Kihirdették a 2021-es Prima Primissima Díj nyerteseit

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott pénteki gálaesten.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében