Összesen 127 találat erre:

Összesen 127 találat erre:

2007 május 3., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Jazz a Belvárosi Színházban

Tavasszal több jazzkoncertet is szerveznek az egykori Filmmúzeum pódiumára, elsőként a Ferenc Németh Band játszik május 4-én.
2007 május 2., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Nehéz helyzetben a Nemzeti Filharmonikusok

Ma az NFZ menedzsmentje bejelentette a következő szezont. A szomorú hír az, hogy kiemelt nemzeti alapintézményként az évi állami támogatásuk nem éri el a 2001-es szintet. Kocsis Zoltán főzeneigazgató ennek ellenére azt üzeni, a művészi színvonalban nem hajlandó kompromisszumot kötni.
2007 május 1., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Tóth Viktor és mestere is a színpadon

A magyar szaxofonos generáció két tagja, mester és követője koncertezik a Millenáris Fogadóban május 3-án. Tóth Viktor a triójával, Dresch Mihály pedig egyedül, vendégként a Tóth formációval játszik.
2007 április 28., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Ketil Haugsand mesterkurzust ad

A norvég származású professzor, a kontinens egyik legnevesebb csembalóművésze, s egyben régi-zene specialistája kétnapos mesterkurzust és egy koncertet is ad Budapesten.
2007 április 27., 00:00
Zenés színház hírek Szerző: (mk)

Meghallgatás Rigoletto szerepeire

Verdi operájának szerepeire, a kisebbeket is beleértve keres énekeseket a PalArt Operastúdió. A meghallgatások május közepén lesznek, három napon át.
2007 április 26., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Európa Jazzhíd 2007

Tavaly már volt egy ilyen rendezvény, s mivel jól sikerült, az idén újra nekifutnak a rendezők. A két szabadtéri nagyszínpadon a magyar és az európai jazz legjobbjait láthatja-hallhatja a közönség május elsején. A rendezvény nemcsak a jazz ünnepe, de az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója is.
2007 április 25., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Rost helyett Bátori

A május 1-jei koncertet szervező Strém Koncert Kft-től kaptuk a hírt, hogy Rost Andrea lemondta szereplését a Zeneakadémián, helyette Bátori Éva hallható majd.
2007 április 24., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Nadrágszíjhúzás ellenére is vonzó programokkal

Sok nehézséggel kell a közeljövőben megküzdenie a Filharmónia Kht.-nek, amelynek a közszolgáltatási szerződése egyrészt még aláíratlan, másrészt a tavalyi 127 millió forint helyett csak 100 millióról szól.

Legnépszerűbb

Klasszikus

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.
Színház

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Vizuál

Csúnya varázs - Budapesti fényképek az 1930-as években

Az éjszakai fényképezés és a „varázsosítás” összefüggése - erről ír a FényképTár mai részében Tomsics Emőke, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának történész-muzeológusa.
Vizuál

A festő, akinek lakását és öltözködését is utánozták a bécsiek

Tökéletesen megtestesítette a romantikus művész ideálját tehetségével és fényűző életmódjával, pedig állítólag hihetetlenül félénk volt. Hans Makart művészete a szecesszió előfutára lett, Gustav Klimt rajongott a munkáiért.
Klasszikus

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi júniusban Budapesten. Ingyenes szerenáddal készülnek a fővárosiaknak, mert hisznek benne, hogy a járvány idején is szükség van zenére. Nyissák ki az ajtókat, ablakokat, és engedjék be otthonaikba az élő muzsikát!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében