Összesen 127 találat erre:

Összesen 127 találat erre:

2007 május 3., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Jazz a Belvárosi Színházban

Tavasszal több jazzkoncertet is szerveznek az egykori Filmmúzeum pódiumára, elsőként a Ferenc Németh Band játszik május 4-én.
2007 május 2., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Nehéz helyzetben a Nemzeti Filharmonikusok

Ma az NFZ menedzsmentje bejelentette a következő szezont. A szomorú hír az, hogy kiemelt nemzeti alapintézményként az évi állami támogatásuk nem éri el a 2001-es szintet. Kocsis Zoltán főzeneigazgató ennek ellenére azt üzeni, a művészi színvonalban nem hajlandó kompromisszumot kötni.
2007 május 1., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Tóth Viktor és mestere is a színpadon

A magyar szaxofonos generáció két tagja, mester és követője koncertezik a Millenáris Fogadóban május 3-án. Tóth Viktor a triójával, Dresch Mihály pedig egyedül, vendégként a Tóth formációval játszik.
2007 április 28., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Ketil Haugsand mesterkurzust ad

A norvég származású professzor, a kontinens egyik legnevesebb csembalóművésze, s egyben régi-zene specialistája kétnapos mesterkurzust és egy koncertet is ad Budapesten.
2007 április 27., 00:00
Zenés színház hírek Szerző: (mk)

Meghallgatás Rigoletto szerepeire

Verdi operájának szerepeire, a kisebbeket is beleértve keres énekeseket a PalArt Operastúdió. A meghallgatások május közepén lesznek, három napon át.
2007 április 26., 00:00
Jazz/World hírek Szerző: (mk)

Európa Jazzhíd 2007

Tavaly már volt egy ilyen rendezvény, s mivel jól sikerült, az idén újra nekifutnak a rendezők. A két szabadtéri nagyszínpadon a magyar és az európai jazz legjobbjait láthatja-hallhatja a közönség május elsején. A rendezvény nemcsak a jazz ünnepe, de az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója is.
2007 április 25., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Rost helyett Bátori

A május 1-jei koncertet szervező Strém Koncert Kft-től kaptuk a hírt, hogy Rost Andrea lemondta szereplését a Zeneakadémián, helyette Bátori Éva hallható majd.
2007 április 24., 00:00
Klasszikus hírek Szerző: (mk)

Nadrágszíjhúzás ellenére is vonzó programokkal

Sok nehézséggel kell a közeljövőben megküzdenie a Filharmónia Kht.-nek, amelynek a közszolgáltatási szerződése egyrészt még aláíratlan, másrészt a tavalyi 127 millió forint helyett csak 100 millióról szól.

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében