Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2007 január 11., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: Bársony Éva

Negyven Cadillac a Sternben

A három és fél hektáros filmbirodalomban két műterem áll készen, összesen 3700 négyzetméteren, van asztalosműhely, étkezőterem, az emeleten irodák, a földszinten sminkszobák és öltözők sora: Pomázon, az egykori fonoda helyén tavaly év végén megindult az élet a frissen elkészült Stern Filmstúdióban.
2006 december 18., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: Bársony Éva

Mi vagyunk a musical!

Nagyszabású születésnapi gálaesttel ünnepli a Madách Színház a 45 évesen is ifjú magyar musicalt. A december 21-i előadáson a legelismertebb szerzők előtt tiszteleg a legsikeresebb 18 zenés darab részleteiből összeállított műsor, amelyben az egykori ősbemutatók képeit is felidézik. A Mi vagyunk a musical! című összeállításról Szirtes Tamás igazgatót kérdeztük.
2005 augusztus 2., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Mozart ősszel visszavárja

Itthoni és külföldi musical-színházi sikerek után új oldaláról mutatkozik be Bíró Eszter. Miss Saigonként 16 évesen lépett először színpadra, miután a darab londoni jogtulajdonosa őt választotta ki a címszerepre. Akkor, 1994-ben az Év Hangja lett, New Yorkban végezte a musical-szakot ösztöndíjasként, játszott New Yorkban, Philadelphiában, Londonban. Most készülő első szólólemezén saját dalait adja elő.
2005 március 16., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Érzelmi svédasztal az operaházi katakombákban

A lassan húsz éve tartó sikertörténetből már csak ez hiányzott. Andrew Lloyd Webber musicalje, Az operaház fantomja felköltözött a mozivászonra, és ezzel újabb sikertörténet veheti kezdetét. Nem kétséges, az eddigi színpadi előadások 80 millió nézőjéhez újabb tízmilliók csatlakoznak majd, erre valók a multiplexek, a tökéletes látvány- és hangtechnika felerősíti a romantikus mese és a slágerré lett dalok hatását.
2004 február 11., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Vissza a hangszereket a családba!

A lemezipar gyakorlatilag halott, mondta Kocsis Zoltán abból az alkalomból, hogy életmű-díjat vett át az idei Midemen, a világ legnagyobb lemezvásárán. A művész a család szerepében látja a megoldást.
2004 február 2., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Nyugat-Európai kapcsolatunk

A modern zene egyik legismertebb tolmácsolója és teremtője, Eötvös Péter január 2-án ünnepelte hatvanadik születésnapját. Nem sokkal később a nemzetközi zenei világ ünnepelte Eötvös Péter munkásságát. Cannes-ban a MIDEM a Legjobb lélő zeneszerző életműdíjjal tüntette ki, a BMC-nél megjelent Vocal Works című lemeze pedig Különdíjat kapott. A díjátadás után adott lapunknak interjút.
2004 január 25., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Magyar nap Cannes-ban

Ma két magyar zeneművészt, Eötvös Pétert és Kocsis Zoltánt, a MIDEM fődíjasait ünnepli Cannes. A nemzetközi zenei élet hagyományos találkozója, a MIDEM Nemzetközi Zenei Kiállítás és Szakvásár programjában a ma esti díjátadó ünnepségen három elismerés is magyar teljesítményt tüntet ki. A Cannes-i Palais des Festivals auditóriumában Eötvös Péter a Legjobb Élő Zeneszerző Díjat (Best Living Composer), Kocsis Zoltán életműdíjat (Lifetime Achievment) vesz át, míg a Budapest Music Center kiadásában megjelent CD, Eötvös Péter: Vocal Works című lemeze pedig Különdíjat (Special Award) kap.
2004 január 22., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Bársony Éva

Dübörgő siker és országimázs

Dübörgő sikert aratott két estén át Brüsszelben a budapesti Fesztiválzenekar. Fischer Iván vezényletével az együttes szó szerint dübörgő ünneplésre késztette a nevezetes BOZAR, a belga főváros Szép Művészetek Központja hangversenytermének közönségét. Kedden és szerdán este, amint elhalt a Walkür-részlet utolsó hangja, kitört a taps és óváció.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„A jövő itt van és sose lesz vége!” – így született a legendás Mocskos idők című Európa Kiadó-dal

Az Európa Kiadó énekes-gitárosát, Menyhárt Jenőt kérdeztük arról, hogyan született az egyik leghíresebb daluk, amely A besúgó című sorozat főcímdalaként vált még népszerűbbé egy új generáció körében.
Színház

A jelenlegi főigazgató mellett egy operettszínész és egy zeneszerző pályázik a Szegedi Nemzeti Színház élére

Barnák László ötéves mandátuma 2023. június végén jár le. A színházvezetői kiírásra az övén kívül két pályázat érkezett.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Klasszikus

44 formációból választották ki a legjobbakat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen

A megmérettetés január 30. és február 5. között zajlott a Zeneakadémia Weiner Kuratóriuma támogatásával és a Kamarazene Tanszék szervezésében, a legjobbakat három kategóriában díjazták.

Nyomtatott magazinjaink