Összesen 7 találat erre:

Összesen 7 találat erre:

2006 november 30., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Magyar kulturális központ nyílt Sepsiszentgyörgyön

Hosszú várakozási idő után tegnap kezdte meg működését a romániai Sepsiszentgyörgyön a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja, amelynek elsődleges feladata az erdélyi és az anyaországi magyarok és románok közti kulturális kapcsolatok ápolása lesz.
2006 május 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Bartóki megújulás

Kincses Felvidék címmel mutatja be új táncelőadását a Magyar Állami Népi Együttes. A Bartók-trilógia első tételét, melyben magyar és szlovák alkotók is közreműködnek, az idén ötvenöt éves együttes ma este hét órakor adja elő a Művészetek Palotájában.
2006 március 20., 00:00
Jazz/World lapszemle Szerző: Borsos Roland

A dzsessz hagyományait ápolják

Országos dzsesszfesztivál kezdődik mától XV. Nemzetközi "Bohém" Ragtime&Jazz Fesztivál címmel. A Kecskemétről induló s ma is ottani központtal működő kilencnapos fesztiválon olyan – norvég, holland, szerb, német, kanadai és magyar – ragtime- és tradicionális dzsesszegyüttesek, szólisták lépnek fel, akik a világ legjobbjai közé tartoznak, és valamilyen szempontból – stílusban, hangszer-összeállításban vagy repertoárjukban – különlegesnek számítanak.
2005 július 28., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Holt fesztivál a Kossuth téren

Üres, bár garantáltan kényelmes széksorok, sportcsarnoknyi koncertekről ismert kivetítők várják a Parlament előtt az arra tévedőket. Mert a fényes nappal mozizni vágyó vagy a komolyzenei felvételek közvetítésére kíváncsi közönségnek valahogy nem akaródzott megtölteni az egy hónapig elhúzódó, második Budapesti Tér-film-zene Fesztivál ezerötszázas nézőterét.
2005 január 15., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Joe Murányi

A harmincas-negyvenes évek szvingslágerei, vagyis a mai dzsesszstandardok a kifinomult, nehezen megközelíthetõ modern dzsesszel ellentétben populáris daraboknak számítottak.
2004 július 26., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Éjszaka a Völgyben

Kellemes programok botrányhősök nélkül - nagyjából így lehetne összefoglalni a Művészetek Völgye első napjait, mert bár a szervezők állandó szándéka szembemenni a "konzumkultúrával", azok sem unatkozhattak a sátrukban, akiket esetleg kevésbé hoz izgalomba a csuhébaba-készítés vagy a bábszínház. Persze volt az is, ahogy zene, látványosság és pörgés is bőven.
2003 szeptember 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Borsos Roland

Költözni fog a Zeneakadémia

Ki kell költöztetni a koncerteket és az oktatást, de százéves korára újra a régi lehet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épülete.

Legolvasottabb

Színház

A színészek kérése ellenére sem teszteli hetente dolgozóit a Vígszínház

„Nem lehet, hogy ne lássunk a pénzen túl” – írta közösségi oldalán a Vígszínház művésze, Wunderlich József, aggodalmát fejezve ki az iránt, hogy a karantén után tesztelés nélkül kell színpadra állnia. Az ügyre Rudolf Péter is reagált.
Színház

Rudolf Péter értetlenül áll Wunderlich József támadása előtt

November 25-én a Vígszínház művésze a közösségi médiában súlyos vádakat fogalmazott meg a színház vezetőségével kapcsolatban: első posztjában a járványügyi intézkedéseket kifogásolta, később pedig a főigazgató nyilatkozatára reagálva egy közelgő bemutató próbaidőszakában történt esettel állt elő. A leírtakra Rudolf Péter közleményben reagált.
Színház

„Nem téged támadlak, a rendszert támadom” – Wunderlich József szerint Rudolf Péter kifordult önmagából

A színész alig néhány órával azután, hogy Facebook-bejegyzésben állt ki az állítása szerint nem megfelelő járványügyi intézkedések miatt, reagált Rudolf Péter HVG-nyilatkozatára, újabb visszaélésről rántva le a leplet.
Klasszikus

Junior Prima Díjat kapott tíz fiatal zeneművész

November 23-án átadták a Junior Prima Díjakat a magyar zeneművészet kategóriájában, az elismerést kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok kaphatják.
Színház

10+1 érdekesség a magyar Charlie Chaplinről, Latabár Kálmánról

A 20. század egyik legkarakteresebb magyar színészét, a Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész Latabár Kálmánt Max Reinhardt is kora egyik legjobb alkotójának tartotta. Páratlan humorát az anekdoták mellett számos felvétel, kabaréelőadás és tévéjáték őrzi. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet Latyiról, a komédiák koronázatlan királyáról.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében