Összesen 15 találat erre:

Összesen 15 találat erre:

2006 október 26., 00:00
Zenés színház lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Operaház-megálló

Vass Lajos elbukott a szolnoki polgármester-választáson, így - legalábbis az év végéig mindenképpen - az Operaház miniszteri biztosa, első embere marad. Kérdés azonban, hogy pénz és koncepció nélkül lehet-e bármit tenni a színház fejlesztéséért.
2005 december 22., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Fekete év

Kulturális miniszternek lenni Magyarországon embert próbáló feladat. Az elmúlt tizenöt év - és hat kormány - alatt eddig nyolcszor történt váltás ezen a poszton, a jelenleg regnáló Bozóki András pedig a szocialista-szabad demokrata kormánykoalícióban már a harmadik személy, aki a kulturális tárcát irányítja.
2005 november 24., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

A századforduló hangjai

Bár szinte állandóan úton van, minden évadban igyekszik meglepni az itthoni zenerajongókat is. Legutóbb négy koncertből álló sorozatot indított a Zeneakadémián. Várjon Dénes zongoraművésszel erről a vállalkozásról és pályájáról beszélgettünk.
2005 szeptember 8., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Túlélésre játszanak

A Bozóki András vezette kulturális tárcához tartozó közművelődési intézmények a túlélésért küzdenek az utolsó negyedévben.
2005 augusztus 11., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Edita királynő

Több okból is nagy érdeklődés előzi meg a Nemzeti Hangversenyterem szeptember 10-i programját. Egyrészt, mert Donizetti ritkán hallható operája, a Roberto Devereux lesz műsoron, másrészt, mert a női főszereplőt a világhírű szoprán, Edita Gruberova kelti életre.
2005 június 9., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Lélek - hasadva

A Gólyakalifa a Magyar Állami Operaházban. Zeneszerző: Gyöngyösi Levente. Rendezte: Harangi Mária. Librettó: Balla Zsófia. Díszlet: Csikós Attila. Jelmez: Nagy Viktória. Főbb szereplők: Sólyom-Nagy Máté, Ambrus Ákos, Herczenik Anna.
2004 október 7., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Bayreuthi csillagunk

Németh Judit a pályájáról, a szerepeiről és a Wagner-szentélyről Igaz, hogy Fricka, Waltraute, Ortrud, Vénusz és Kundry után most épp Sieglindére készül, de nem csak Wagner-szerepeket énekel Németh Judit. Beszélgetésünkkor például - a Moldován Domokos vezette Budapesti Kamaraopera produkciójában - Monteverdi Poppea megkoronázása című művének császárnéját próbálta a kiscelli barokk romtemplomban.
2004 május 13., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: V. Nagy Viktória

Torinói magyar hangok

"HA NEM IS OLYAN OLASZ, mint Olaszország többi része, mindenesetre olaszabb, mint bármi más Olaszföldön kívül" - írta az amerikai születésű, de élete nagy részét Európában töltő író, Herny James Torinóról. Ma leginkább a Fiat, a Juventus és Jézus Krisztus halotti leple tartozik a leggyakoribb válaszok közé, a "Mi jut eszébe Torinóról?" kérdésre. A tájékozottabbak hozzáteszik a 2006-os téli olimpiát, aki pedig egy kicsit jártas a magyar történelemben, nem felejti el megemlíteni "a turini remetét", Kossuth Lajost sem.

Legolvasottabb

Plusz

Kihirdették a 2021-es Prima Primissima Díj nyerteseit

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott pénteki gálaesten.
Jazz/World

Elhunyt Kóbor János

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes frontembere. A zenészt hetek óta kórházban kezelték koronavírus-fertőzéssel.
Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Klasszikus

„Fontos, hogy ismét közel kerüljünk a közönséghez” – Beszélgetés Dinyés Somával

December 16-án családjával ad koncertet az Óbudai Társaskörben Dinyés Soma, akit régizenei munkásságáról és karnagyi tevékenységéről is sokan ismernek. A művész a koncert kiinduló ötlete mellett az utánpótlás-nevelés kérdéseiről és a kóruséneklés fontosságáról is mesélt
Jazz/World

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.

Nyomtatott magazinjaink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében