Összesen 7 találat erre:

Összesen 7 találat erre:

2006 július 21., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

Fischer Iván kilép a Bartók Emlékbizottságból

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak, a Bartók Béla Emlékbizottság elnökének
2004 december 1., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

Nyissunk békés fejezetet

Ez év júniusában a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumába kellett mennem, hogy megbeszéljük az oroszországi magyar évad egyik koncertjének részleteit. Itt említette Vass Lajos államtitkár úr, mennyire jó lenne, ha a két nagy zenekar, a Nemzeti Filharmonikusok és a Budapesti Fesztiválzenekar, békés gesztusként, közösen nyitná meg a Nemzeti Koncerttermet.
2004 június 25., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

Kantoni dialektus zenészfüllel - Fischer Iván naplója Hong Kong-ból

Itt nagy szeretettel fogadnak, a helyi koncertszervezők teljes stábja kijött a repülőtérre. Emlegetik a négy évvel ezelőtti koncertünket, amikor Kiri Te Kanawaval jártunk itt. Megjelent tegnap egy nagy cikk a Fesztiválzenekarról a hongkongi angol napilapban, mondják nagy az érdeklődés.
2004 január 21., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

A zenekarok támogatásáról

Fischer Iván válasza Kovács Gézának Szombaton személyeskedő, sértő kifejezésekkel tarkított cikk jelent meg a Népszabadságban Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Kht. ügyvezető igazgatója tollából A jégre vitt olvasó – Fischer Iván fura szokásai címmel.
2003 szeptember 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

Két magányos zenész

Egyik nap Schubert szimfóniát játszunk, másik nap Beethovent, döbbenetes, hogy alig néhány hang után mennyire más ez a két egyéniség. Schubert leír egy hangot, majd onnan feljebb lépked, emelkedetten, rajongva. Beethoven leír egy hangot, azonnal lejjebb lép, drámaian, sötéten.
2003 szeptember 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

Gyász és vidám zene

Az utolsó Buenos Aires-i napon, a koncert után Szőnyi Ferenc magyar nagykövet vendégei voltunk, megnéztük a híres argentin tangót. A kis színpadon pici zenekar játszott, zongora, hegedű, nagybőgő, három tangóharmonika. Ők hárman egyik térdükre helyezték a hangszer közepét, kihúzták, betolták, közben a három tartó láb tökéletesen egyszerre mozgott, lüktetett a tánc ritmusára.
2003 szeptember 12., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Fischer Iván

A kultúra nincs válságban - Fischer Iván útinaplója Buenos Airesből

Mosolygósak, kedvesek az argentinok, kifejezetten kellemés az utcán sétálni. 12 millió ember lakik a varosban, elsősorban spanyolok es olaszok. Mesélik, hogy szörnyű gazdasági válságból lábalnak éppen kifelé, hogy az állam tönkrement, nem tudta a kölcsönöket visszafizetni, és hogy most mar nem egy, hanem három pesot ér egy dollár.

Legnépszerűbb

Vizuál

A díva, akit "kitoloncoltak" az opera világából

Harcoljunk az álmainkért – javasolja Miklósa Erika, ahogy teszi Siv Wennberg svéd operaénekesnő is, akiről izgalmas dokumentumfilm látható a BIDF versenyprogramjában. A magyar operaénekesnő már látta a filmet és arra biztat, hogy mi se hagyjuk ki.
Színház

„Úgy érzem, ez lesz életem legfontosabb munkája” – Interjú Szász Jánossal

Szász János új filmjét, az Utas és holdvilágot készíti elő, de előtte még megrendezte Örkény Macskajátékát a Nemzeti Színházban, Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével. A december végi bemutatót megelőzően kérdeztük.
Könyv

Íme az Aegon Művészeti Díj idei jelöltjei!

A 15. átadóra átalakul a kiválasztás menete. Mutatjuk a rövidlista húsz jelöltjét!
Vizuál

Meghalt Terry Jones, a Monty Python tagja

A legendás angol humorista csapat tagja hosszú betegség után, 77 éves korában hunyt el.  
Vizuál

Modigliani napi száz rajzot is készített, de ugyanilyen tempóban meg is semmisítette műveit

1920. január 24-én, alig 36 évesen hunyt el Amedeo Modigliani olasz festő, szobrász. A szegénységben élő művész jellegzetes elnyújtott alakjai ma már csillagászati összegekért kelnek el az árveréseken.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében