Összesen 4 találat erre:

Összesen 4 találat erre:

2006 február 14., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kozár Alexandra

Kurtág György nyolcvanéves

Kurtág György, korunk egyik legnagyobb hatású zeneszerzője február 19-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A Franciaországban élő világhírű művész az eseményt kifejezetten itthon kívánta ünnepelni, így a Budapest Music Center nagyszabású, előadássorozattal és videóinstallációval színesített ötnapos koncertsorozattal tiszteleg előtte. A Művészetek Palotája és a Zeneakadémia programján Kocsis, a Nemzeti Filharmonikusok, a Közép-Európa Táncszínház és a Keller Vonósnégyes, na meg a család természetesen: feleség, zeneszerző, fiú és videoművész unoka.
2003 október 24., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kozár Alexandra

Coppélia és a repülő szék

Szombaton mutatják be az Operaházban minden idők egyik legsikeresebb balettjét, a Coppéliát, melynek zenéjét a francia Léo Delibes, koreográfiáját pedig Harangozó Gyula jegyzi. A mostani produkció az eredeti ötvenedik évfordulójára készült, s érdekessége, hogy az elismert bűvész, Ungár Anikó tervezett hozzá varázseffekteket.
2003 augusztus 29., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kozár Alexandra

Főszerepben a zene a zsidó fesztiválon

Szeptember 7-éig tart a hatodik Zsidó Nyári Fesztivál. Központi helyszíne a Dohány utcai zsinagóga, de Budapesten kívül több vidéki nagyvárosban is lesznek zenei, képzőművészeti és irodalmi programok.
2003 május 13., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Kozár Alexandra

Összroma gálaest a Tháliában – Liszttől a rapig

Egy mobil is megcsörren riasztószerűen az első sorban, micsoda bunkó, gondolom magamban, amikor kiderül, a fiatalember a játékba van "applikálva”, a színpadról hívják ugyanis, mire ő szabadkozik, hogy most nem tud beszélni, mert épp színházban van.

Legnépszerűbb

Színház

HVG: Kiszivárgott az SZFE huszonhat új oktatójának neve

Eljuttatták a hvg.hu-hoz az összes olyan főállású oktató nevét, akik újonnan kerültek a Színház- és Filmművészeti Egyetem állományába.
Zenés színház

„Nessun dorma” – Minek köszönheti rendkívüli népszerűségét Puccini operaáriája?

„Vincerò! Vincerò-ò-ò!!!” – És a fejünkben máris megszólal Pavarotti hangja, amint elnyújtva a magas H hangot, üdvrivalgásra készteti a stadionok közönségét. Kerülőúton vált Puccini áriája mindenki kedvencévé, és egy futball-világbajnoksággal indult az egész.
Vizuál

Tiziano-kiállítással ünnepli fennállásának 130. évfordulóját a bécsi Szépművészeti

Az évforduló alkalmából ingyenjeggyel és Tiziano-kiállítással kedveskedik látogatóinak a Kunsthistorisches Museum.
Színház

Interaktív kiadványként jelent meg idén a Radnóti Magazin

„Ez már a Gutenberg-galaxis utáni világ” – hirdeti a színház évados kiadványa, amelyet most digitálisan tettek közzé, számos interaktív és a későbbiekben is bővülő tartalommal.
Színház

„Minden szerettem volna lenni” – Sinkovits Imre élete képekben

A Tizedes, Dobó István és Tót, a tűzoltóparancsnok a tévénézők számára, Mózes, Macbeth és a Tudós a színház szerelmeseinek. Nem volt olyan szerep és karakter, amelyben Sinkovits Imre ne remekelt volna. A húsz éve elhunyt színészlegendára fotókkal emlékezünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében