Összesen 8 találat erre:

Összesen 8 találat erre:

2006 január 22., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Zeneház lesz a Bartók-villából

Csaknem tíz esztendeig lakott Bartók Béla Rákoshegyen, ott komponálta A kékszakállú herceg várát és a Fából faragott királyfit. A zeneszerző 125. évfordulójára emlékező rendezvénysorozat kezdődött a kerületben.
2005 május 19., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Szabadtéri mozivá és színházzá változik a Kossuth tér

Első pillantásra csak egy szabadtéri mozinak tűnhet, de jóval több annál a Tér-Film-Zene Fesztivál, melyet ezen a nyáron is a Kossuth téren rendeznek meg. A helyszín maga is tiszteletet parancsol, ezt tudják a szervezők is. Olyan műsort kínálnak, amely megfelel a hely szellemének.
2005 február 5., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Filmen a Kékszakállú

A filmszemlén nagyon sokan érdeklődnek a Bartók művéből készült film iránt, még a vetítés előtt elfogytak a jegyek.
2004 június 21., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Uniós pályázatot nyert a BM Duna Művészegyüttes

Sokat táncolt a hétvégén a BM Duna Művészegyüttese. Felléptek a Duna Karneválon és a Hídünnepen. Nagyhírű és nagy múltú a táncegyüttes, de első fecskék abban az értelemben, hogy sikeresen pályáztak az Európai Unió egyik művészeti kiírásán.
2004 május 27., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Mi lesz veletek, magyarországi fesztiválok?

Mi lesz veletek, magyarországi fesztiválok, ha nincs pályázható keret? Hova lett kétmilliárd forint? – kérdezik a szervezők. Nemhogy megvan, de még 400 millióval több is: két és félmilliárd – válaszolja a kulturális tárca illetékese.
2004 április 30., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Csatlakozási ünnepség a Szent István Bazilikában

Szombaton este fél nyolckor ünneplik Tolcsvay László Magyar Miséjével a Szent István Bazilikában uniós csatlakozásunkat. A szólisták Sebestyén Márta, Sáfár Mónika, Sasvári Sándor és Tolcsvay László lesznek.
2004 február 26., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Libanonban vendégszerepelnek a Magyar Rádió zenei együttesei

A libanoni Al Busztan fesztiválon vendégszerepel a jövő héten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. Két koncertet adnak, a zenekart Vásáry Tamás főzeneigazgató betegsége miatt Kovács László dirigálja.
2004 január 23., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: Liebhardt Ágota

Értékes anyagok a szlovák Bartók-gyűjteményből

A szlovák kulturális miniszter, Rudolf Chmel adta át Budapesten a szlovákiai Bartók-gyűjtemény kiadás alatt álló anyagainak másolatát Hiller Istvánnak, amit a miniszter ünnepélyesen továbbadott a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének.

Legnépszerűbb

Klasszikus

10 érdekesség a 35 éves Amadeusról

1984 szeptemberében mutatták be az Egyesült Államokban Miloš Forman filmjét, amely ugyan hemzseg a történelmi pontatlanságoktól, mégsem tudjuk megunni. Összeszedtünk tíz érdekességet róla.
Klasszikus

Ránki Dezső szólóestet ad a Müpában

Beethoven és Schumann műveit adja el szólóestjén Ránki Dezső, az MVM Koncertek - A Zongora című koncertsorozat évadnyitó koncertjén.
Tánc

Járt már balettórán? Most érdemes benézni a Táncművészeti Egyetemre

Nyílt balett- és néptáncóra, könyvbemutató, épületbejás, jelmezek és berendezett enteriőr várja a látogatókat a kulturális örökség napjai alkalmából a Magyar Táncművészeti Egyetemen szombaton.
Vizuál

85 évesen is filmet forgat Sophia Loren

Születésnapját ünnepli az olasz film egyik legnagyobb sztárja, akit szókimondó, határozott nőként ismerünk a filmvásznon. Sophia Loren hatvanéves karrierje mögött egy fegyelmezett, tudatos nő áll.
Színház

Tematikus sétaútvonalaink a Színházak Éjszakájára

Szubjektív ajánlónkban a játékosságot kerestük. Harmincnégy színház programjai közül választottunk ki néhányat, a színészmesterség foglalkozásoktól a nyilvános próbákon és improvizációs játékokon át a kulisszajárásokig.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében