Összesen 5 találat erre:

Összesen 5 találat erre:

2005 november 20., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: rea

Kulturális dialógus – de hogyan?

Barroso szerint Európa egyik legfontosabb értéke a kulturális és társadalmi sokszínűség Az Európai Bizottság a 2008-as esztendőt a kultúraközi párbeszéd évévé nyilvánítja. Ez a legkonkrétabb eredménye a Befogadó Európa? Látóhatár 2020 című háromnapos nemzetközi konferenciának, amelyet – többek között José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének a részvételével – Budapesten rendeztek.
2005 augusztus 18., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: rea

Nem indokolja távozását Petrovics Emil

Petrovics Emil csütörtökön hivatalosan is lemondott a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatói posztjáról
2005 május 29., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: rea

Bartók és Beethoven hét országban

Megkezdődött a Budapesti Fesztiválzenekar hét országot érintő, Bartók és Beethoven műveiből összeállított hangversenyciklusa Megkezdődött a Budapesti Fesztiválzenekar hét országot érintő, Bartók és Beethoven műveiből összeállított hangversenyciklusa.
2004 május 6., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: rea

Vendégünk lesz Zubin Mehta

Csillagok randevúja címmel, a Raiffeisen Bank támogatásával nagyszabású koncertsorozatot indít a Filharmónia Budapest Kht. – jelentette be Igric György ügyvezető igazgató.
2004 április 13., 00:00
Klasszikus lapszemle Szerző: rea

Christoph von Dohnányi és a londoni filharmonikusok adják a nyitó hangversenyt

Európa Koncertek sorozata Ma kezdődik és május 21-éig tart az Európa Koncertek elnevezésű sorozat, amely Magyarország uniós csatlakozását köszönti. A nyitó hangversenyen – ma este fél nyolctól, a Budapest Kongresszusi Központban – a világ legjobb zenekarai közé tartozó Philharmonia Orchestra London lép színpadra Christoph von Dohnányi német karmester (Dohnányi Ernő unokája) vezényletével.

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.
Vizuál

Marion Cotillard és Adam Driver musicaljével nyílik a cannes-i filmfesztivál 

A látomásos és rejtélyes filmjeiről ismert francia rendező, Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál - jelentette be hétfőn Thierry Frémaux fesztiváligazgató a France Inter rádióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében