kesselyák gergely

2024 január 19., 14:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Isztambulban és Ankarában ad koncertet a Pannon Filharmonikusok

Január 21-én és 22-én Bartók Béla és a török Ahmet Adnan Saygun, valamint Kodály Zoltán műveit játsszák a muzsikusok új vezető karmesterük, Kesselyák Gergely vezényletével a magyar-török kulturális évad nyitányán.
2023 november 22., 10:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Kesselyák Gergely a Pannon Filharmonikusok új vezető karmestere

A Pannon Filharmonikusok 2024 januárjában fejlődésének újabb fontos szakaszához érkezik. Bogányi Tibor vezető karmesterként elköszön posztjától, amelyen Kesselyák Gergely követi őt.
2023 október 26., 14:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Puccini Bohéméletét játssza a MÁV Zenekar

November 3-án az eredetileg tervezett műsor helyett az operairodalom egyik legnépszerűbb darabját hallhatja koncertszerű előadásban a közönség a MÁV Szimfonikus Zenekar és kiváló szólisták előadásában a Zeneakadémián.
2023 augusztus 15., 10:35
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Az SZFE-n indít osztályt Kesselyák Gergely

A Liszt Ferenc-díjas karmester az ősztől induló zenés rendező osztályt vezeti majd. Mint mondta, hallgatóinak olyan tapasztalatokat szeretne átadni, amivel megspórolhatják azokat a vargabetűket, amik nincsenek sem a szakma, sem a színház, sem az ő javukra.
2023 június 8., 15:35
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely szerződését

A karmester-operarendező, aki korábban a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is volt, maga is pályázott az Opera élére, és a szakértői bizottság a legtöbb szavazattal támogatta. CIKKÜNK FRISSÜLT ÓKOVÁCS SZILVESZTER KÖZLEMÉNYÉVEL!
2023 április 28., 11:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Három jelöltet választott az Opera főigazgatói posztjára jelentkezők közül a szakmai bizottság

Április 26-án és 27-én hallgatta meg a tizenegy pályázót a Magyar Állami Operaház főigazgatójának személyére javaslatot tevő szakmai bizottság, Kesselyák Gergely karmestert, Miklósa Erika operaénekest és Vadász Dániel kulturális menedzsert választották.
2023 március 31., 09:50
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

„A csodát vissza a közönségnek” – Kesselyák Gergely is pályázik az Opera élére

A karmester közösségi oldalán jelentette be, hogy beadta pályázatát az intézmény főigazgatói posztjára, és közzétette pályázatának legfontosabb pontjait.
2023 január 23., 14:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Három neves tenorral lép fel a MÁV Szimfonikus Zenekar

A Zeneakadémián tartott esten Fekete Attila, Horváth István és Tóbisz Titusz lép fel, az áriáik között népszerű komponisták műveit megidéző, rövid zenekari darabok csendülnek fel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Egy rendhagyó névnap, pálinkával – megérkezett Hajdu Szabolcs új filmjének előzetese

Március 14-én debütál a mozikban a Kálmán-nap című film, Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja, amelyben a rendező az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségeket és morális dilemmákat mutatja be.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Nyomtatott magazinjaink