kiállítás

2023 június 1., 10:50
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

„A szobor átszellemült anyag" – Diénes Attila kiállítása a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata a Meditációs hely című tárlattal tiszteleg a nyolcvanéves alkotó munkássága előtt.
2023 május 26., 11:40
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Haláltánc címmel láthatók Reigl Judit utolsó munkái a Szépművészeti Múzeumban

Reigl Judit utolsó grafikai sorozatának bemutatásával tiszteleg a száz éve született, világhírű képzőművész előtt a Szépművészeti Múzeum kiállítása. A rajzok mellett a művészt inspiráló képek is szerepelnek a tárlaton.
2023 május 24., 11:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Egy nyáreste, amit csak múzeumban szabad eltölteni – jön a Múzeumok Éjszakája

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 24-én a múzeumok és kiállítóterek.
2023 május 9., 17:05
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

„Én csak félig álmodva élem a világot” – a Magyar Nemzeti Galéria Gulácsy-kiállításán jártunk

Mintegy kétszáz művet mutat be a Magyar Nemzeti Galéria áprilisban nyílt új kiállítása: Gulácsy soha nem látott alkotásai mellett olyan klasszikusnak számító festmények is helyet kaptak, mint a szürrealizmus előfutárának tekinthető Az ópiumszívó álma.
2023 május 5., 13:35
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Budapest titokteljes varázsa – megnyílt a Budapest-hatás kiállítás a Várban

A budapesti identitás tematikája köré szerveződik a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) május 5-től látható új, időszaki kiállítása, amelyen látványos installációk mutatják be az elmúlt másfél évszázad és a jelenkor fővárosát Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából.
2023 május 4., 09:15
Plusz magazin Szerző: Barcza Réka

Az indián képzőművész, akinek dalain generációk nőttek fel – megnéztük a Cseh Tamás-kiállítást

Emléktárgyak, autóstoppos igazolvány, a Baksa-Soós Jánostól kapott gitár, ecsetek – mindezek láthatóak a Petőfi Irodalmi Múzeum új tárlatán, amit a művész 80. születésnapja alkalmából rendeztek, Helyzetjelentések címmel. 
2023 május 3., 07:15
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

A napút legnagyobb festője, aki mindenhol ott volt – a Szépművészeti Csontváry-kiállításán jártunk

Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulóját ünnepli a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum egy közös, átfogó tárlattal. A Szépművészetiben július 16-ig megtekinthető kiállítás ezt követően Pécsen látható majd.
2023 május 1., 09:30
Vizuál ajánló Szerző: (vb)

A fénykép megmozdul – az online térbe költözött a Nagylátószög kiállítás

Digitalizált formában élhetjük át újra a magyar film 120 évét bemutató tárlatot, amely eredetileg a Ludwig Múzeumban volt látható. Az NFI által létrehozott honlapon 3D-nézetben is beléphetünk az intézmény tereibe.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.
Zenés színház

Fiatal tehetségek gálakoncertjével köszöntik a nyolcvanéves Marton Évát

Egykori és jelenlegi növendékei, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottjainak fellépésével köszönti születésnapja alkalmából az énekesnőt a Magyar Állami Operaház.
Tánc

Összművészeti ünnepi esttel zárul a 10. Színházi Olimpia

Június 24-én nívós zenei kísérettel megvalósuló táncelőadásokkal és Szent Iván éji mulatsággal zárul az idei év legnagyobb színházi eseménye, a 10. Színházi Olimpia. A színpadi produkcióknak és az azokat követő rendhagyó programoknak a Margitszigeti Színház ad otthont.
Vizuál

Elhunyt a Petrocellit alakító Barry Newman

A 92 éves Newman május 11-én természetes halállal hunyt el egy New York-i kórházban – közölte a hírt a színész felesége a Hollywood Reporterrel, vette észre a HVG.

Nyomtatott magazinjaink