kiscelli múzeum

2024 június 3., 14:55
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Cseh muzsikára épülő minifesztivált tartanak a Kiscelli Múzeumban

Komolyzenei minifesztivált rendeznek a Kiscelli Múzeumban a 20. Határtalan design kiállításhoz kapcsolódva, június 13-tól. A zárókoncertet június 16-án tartják a Zeneakadémia Solti Termében.
2024 május 9., 16:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Május 10-től látogatható a Határtalan design kiállítás a Kiscelli Múzeumban

Az idén huszadik születésnapját ünneplő kiállítás és programsorozat mostanra a régió egyik legjelentősebb dizájn- és összművészeti kiállítás- és rendezvénysorozatává vált.
2023 november 24., 14:25
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Budapest divattörténete került a kifutóra a Kiscelli Múzeum új kiállításán

A főváros 150. születésnapja alkalmából nyílt átfogó kiállítás bemutatja, hogyan alakította és tükrözte a divat az egyes korok társadalmi és kulturális változásait.
2023 augusztus 25., 10:30
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Kurtág György zongorajátéka nyitotta meg a Kiscelli Múzeum Reigl Judit-kiállítását

A Szárnyalás–Vol–Flight című tárlat a száz éve született festő figurális művészetét mutatja be. A kiállítást a 97 éves Kurtág György meglepetéskoncertje, valamint Alföldi Róbert beszéde nyitotta meg.
2023 február 21., 09:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Öltözz neonreklámnak a Kiscelli Múzeum jelmezbálján!

Február 25-én, a múzeum zárása után jelmezbált rendez a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár. A szervezők mindenkit arra ösztönöznek, hogy öltözékükkel idézzek meg a Kádár-korszakot, öltözzenek neonreklámnak, csuklós busznak vagy kék Trabantnak.
2022 december 9., 10:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

A megszállottan rajzoló képzőművész – Mácsai István műveiből nyílt kiállítás a Kiscelliben

Mácsai István festőművész alkotásaiból látható kiállítás december 9-től Elmozdul a fal címmel a Kiscelli Múzeumban. A hiánypótló tárlat a műfajokban gazdag életmű sokszálú bemutatására vállalkozik. 
2022 október 18., 17:55
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

Nők a homályból – A Kiscelli Múzeum tárlatán jártunk

Feledésbe merült, 19. századi női művészek munkáit mutatja be a Kiscelli Múzeum a Ki a raktárból! című kiállítás-sorozatának első részeként. A tárlaton láthatjuk például az „első pesti festőnőként” számontartott Kaergling Henrietta egyik festményét, Barabás Miklós lányainak, Ilonának és Henriettnek csendéleteit, portréit vagy Teleki Blanka különleges tanulmányrajzait.
2022 október 12., 11:50
Vizuál gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Oth Viktória művészettörténész

A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár munkatársát tragikusan fiatalon, mindössze harmincegy éves korában érte a halál, az intézmény megrendült búcsúját a közösségi médiában osztotta meg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.

Nyomtatott magazinjaink