Klasszikus

110 éves a Műegyetemi Zenekar - ünnepi hangverseny a Zeneakadémián

2006.06.12. 00:00
Ajánlom
A töb mint egy évszázados jubileumát ünneplő, nagy hagyományú, amatőr muzsikusokból álló egyetemi zenekar, koncerteted ad a Zeneakadámián az évforduló tiszteletére.

A Műegyetemi Zenekart 1896-ban a Műegyetem egykori hallgatói és tanárai alapították, a világon elsőként egy olyan egyetemen, amelynek nem volt (s azóta sincs) zenei fakultása. A műkedvelő társulat jelenlegi tagjai elsősorban mérnökök, műegyetemi hallgatók és tanárok, más felsőoktatási intézmények hallgatói, s számos egyéb foglalkozású lelkes muzsikus. A megalakulása óta folyamatosan működő zenekar heti két próbát tart, szemeszterenként általában két új koncertprogramot mutat be az együttest fenntartó anyaintézmény, a BME Dísztermében, valamint rendszeresen fellép bérletsorozat keretében a Zeneakadémián is. Egyre növekvő részt vállal a folyamatos működés biztosításában - a társulat szponzorainak nagylelkű támogatásával gazdálkodva - a nyílt és közhasznú Műegyetemi Szimfonikus Zenekarért Alapítvány, ezen hangverseny rendezője is.

A hangverseny időpontja: 2006.június 18. 19.30 Zeneakadémia
Műsor: Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok-nyitány
Mozart: Esz-dúr Sinfonia Concertante KV. 364 (Km.: Környei Zsófia (hegedű) és Fejérvári János (brácsa); Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képei; Vez.: Köteles Géza)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.