Klasszikus

150koncert - másodszor

2006.03.28. 00:00
Ajánlom
MS3, azaz Mester Sándor, a Digimpro zenei szoftver feltalálója országos klasszikus gitárturnéra indul április 1-jén. Hat hónap alatt összesen százötven koncertet ad leginkább falvakban és kistelepüléseken.

A tavalyi Balaton körüli turné után MS3 idén is nekiindul a 150koncertnek. A sorozat Peremarton-gyártelepen, az Idősek otthonában kezdődik ugyanúgy, mint a múlt évben. A tavalyi helyszínek közül többet ismét meglátogat a művész, de újabb falvakba, kistelepülésekre is elmegy szóló- és kamaraesteket, délelőtti iskolai koncerteket adni (utóbbiakat általában rendhagyó énekóra keretében). MS3 a kis falvak mellett Magyarország városaiba is ellátogat. A turné célja azonban nem változott: a klasszikus zene, ezen belül is a klasszikus gitárzene lehető legszélesebb körű megismeretetése. A kamarakoncerteken MS3 főbb partnerei Vázsonyi János (szaxofonok, okarina) és Antal Éva (gitár).

„2005-ben összesen hatezer látogatója volt a koncerteknek, ebből legalább kétezer iskolás gyermek volt. Tavaly a 150koncert során azt tapasztaltam, hogy komoly igény van a klasszikus gitár koncertekre. A vidéki, de elsősorban a falusi művelődésszervezők forráshiányban szenvednek, ezért igen nagy pozitívum, hogy idén az NKÖM és az NKA támogatnak. Enélkül a támogatás nélkül lehetetlen lett volna ismét megrendezni a 150koncert-et. Így most már országosan tudok eljutni kisebb településekre, hogy elvigyem a klasszikus gitárzenét oda, ahol még biztosan nem járt” - mondta el MS3.

A turné során egy dupla DVD is készül, amely a road-moviek, werk-filmek, fotók mellett klasszikus zenei videoklipeket is tartalmaz majd. A DVD speciális eljárással rögzített, interaktív hanggal lesz ellátva, melynek segítségével a felhasználó kiválaszthatja, hogy honnan, milyen távolságból, a művész mögül vagy akár a templom végéből szeretné a hanganyagot hallani. A DVD bemutató-estje a 150koncert befejezése után, október közepén lesz Budapesten.

A 150koncert stábja a turné alatt folyamatosan végzi a szervezést, ezért várják olyan kistelepülések jelentkezését, ahol egyébként nincs lehetőség hangversenyek rendezésére, a művészek ugyanis – a támogatásnak köszönhetően – fellépti díj nélkül is adnak koncertet.

További információk és blog az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.
Klasszikus ajánló

Junior Prima díjátadó és gálakoncert online

Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjaz, ez alkalommal bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól a mvmjuniorprima.hu oldalon.