Klasszikus

150koncert - másodszor

2006.03.28. 00:00
Ajánlom
MS3, azaz Mester Sándor, a Digimpro zenei szoftver feltalálója országos klasszikus gitárturnéra indul április 1-jén. Hat hónap alatt összesen százötven koncertet ad leginkább falvakban és kistelepüléseken.

A tavalyi Balaton körüli turné után MS3 idén is nekiindul a 150koncertnek. A sorozat Peremarton-gyártelepen, az Idősek otthonában kezdődik ugyanúgy, mint a múlt évben. A tavalyi helyszínek közül többet ismét meglátogat a művész, de újabb falvakba, kistelepülésekre is elmegy szóló- és kamaraesteket, délelőtti iskolai koncerteket adni (utóbbiakat általában rendhagyó énekóra keretében). MS3 a kis falvak mellett Magyarország városaiba is ellátogat. A turné célja azonban nem változott: a klasszikus zene, ezen belül is a klasszikus gitárzene lehető legszélesebb körű megismeretetése. A kamarakoncerteken MS3 főbb partnerei Vázsonyi János (szaxofonok, okarina) és Antal Éva (gitár).

„2005-ben összesen hatezer látogatója volt a koncerteknek, ebből legalább kétezer iskolás gyermek volt. Tavaly a 150koncert során azt tapasztaltam, hogy komoly igény van a klasszikus gitár koncertekre. A vidéki, de elsősorban a falusi művelődésszervezők forráshiányban szenvednek, ezért igen nagy pozitívum, hogy idén az NKÖM és az NKA támogatnak. Enélkül a támogatás nélkül lehetetlen lett volna ismét megrendezni a 150koncert-et. Így most már országosan tudok eljutni kisebb településekre, hogy elvigyem a klasszikus gitárzenét oda, ahol még biztosan nem járt” - mondta el MS3.

A turné során egy dupla DVD is készül, amely a road-moviek, werk-filmek, fotók mellett klasszikus zenei videoklipeket is tartalmaz majd. A DVD speciális eljárással rögzített, interaktív hanggal lesz ellátva, melynek segítségével a felhasználó kiválaszthatja, hogy honnan, milyen távolságból, a művész mögül vagy akár a templom végéből szeretné a hanganyagot hallani. A DVD bemutató-estje a 150koncert befejezése után, október közepén lesz Budapesten.

A 150koncert stábja a turné alatt folyamatosan végzi a szervezést, ezért várják olyan kistelepülések jelentkezését, ahol egyébként nincs lehetőség hangversenyek rendezésére, a művészek ugyanis – a támogatásnak köszönhetően – fellépti díj nélkül is adnak koncertet.

További információk és blog az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.