Klasszikus

16. Mini-Fesztivál

2004.01.28. 00:00
Ajánlom
A Magyar Zeneművészeti Társaság által 16. alkalommal megrendezendő Mini-Fesztivál keretében idén új helyszínen – a Pesti Vigadó helyett – a Magyar Tudományos Akadémia Roosewelt téri dísztermében lesznek hallhatók XX-XXI. századi művek. Január 30. és február 1. között egy Spanyol-magyar estre, egy Magyar estre, egy Délutáni hangversenyre és egy Zenekari estre látogathatnak el az érdeklődők.

A Spanyol-magyar est keretében január 30-án, este fél nyolctól Francisco Guerrero, Madarász Iván, Pongrácz Zoltán, Fabian Panisello, Luis De Pablo, Dragony Tímea, Király László és Bozay Attila művei hangzanak el a Somogyi Vonósnégyes, az Intermoduláció Együttes és szólisták közreműködésével.

A Magyar esten, január 31-én fél nyolctól Láng István, Sári József, Gulya Róbert, Dubrovay László, Durkó Zsolt, Horváth Barnabás, Durkó Péter és Reményi Attila szerzeményei csendülnek fel, s fellép az Ewald Rézfúvós Kvintett, valamint a Nemzeti Énekkar.

A február elsején, délután öt órakor kezdődő hangversenyen Gyöngyösi Levente, Tóth Péter, Sugár Miklós, Maros Miklós, Beischer-Matyó Tamás, Farkas Ferenc, Mohay Miklós és Szokolay Sándor művei lesznek hallhatóak, fellép a Musica Nostra Énekegyüttes és a Magyar Rádió Gyremekkórusa.

A fesztivál befejező hangversenyén, február 1-én, este fél nyolckor a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok előadásában hangzanak el Maros Rudolf, Huszár Lajos, Kocsár Miklós és Balassa Sándor művei.

A hangversenyekre jegyek a helyszínen váltahatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Dragomán György parádés egyperces novellában reflektált az SZFE ügyére

A József Attila-díjas író szerint nem biztos, hogy célravezető egy exezredest kinevezni az egyetem kancellári pozíciójára. Amúgy meg ki tudja, lehet, hogy én értem félre az egyperces novellát.
Színház

A Minisztérium továbbra sem reagál az SZFE-s hallgatók követeléseire

Hétfő reggelre megmozdulást szerveztek az SZFE-s hallgatók az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szemere utcai épülete elé. A helyszínválasztás nem véletlen: ugyanis a Minisztérium közbeavatkozásával lehetne csak feloldani az egyetemi polgárság és a kuratórium között kialakult helyzetet. A tüntetésen a diákok mellett közel harminc ismert színházi és filmes alkotó kampányolt az autonóm felsőoktatás mellett.
Klasszikus

Márta emlékére játszik Kurtág György

Az új felvételen Mozart-mű hallható.
Színház

Feljelentés történt az SZFE-n zajló események miatt

Négy magánszemély tett bejelentést a rendőrségen az SZFE-ügy kapcsán – tudta meg a 24. hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy felmerült a személyi szabadság megsértésének gyanúja, de más bűncselekmények miatt is vizsgálódnak.
Könyv

Az író, akinél Vámos Miklós sem jön rá a fordulatokra

Ezúttal a méltatlanul előítéletesen kezelt orosz irodalom egy képviselőjét ajánlja Vámos Miklós, aki e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Új magyar fejlesztés forradalmasítja a tubajátékot

Egy új magyar hangszerfejlesztésnek köszönhetően ezentúl állva is lehet játszani az ehhez átalakított tubán. A Szentpáli Roland és Juhász Zoltán által kifejlesztett mechanika lehetővé teszi, hogy a szólista szabadon mozogjon a színpadon.
Klasszikus hír

„A halál életünk igazi célja” – írta Mozart haldokló apjának

Mozart haldokló apjához írt levele került a salzburgi Mozarteum Alapítvány tulajdonába. Két másik levéllel is gazdagodott a gyűjtemény.
Klasszikus ajánló

Forradalmi szimfóniával tiszteleg '56 hősei előtt az Óbudai Danubia Zenekar

Lajtha László VII. (Forradalmi) szimfóniáját játssza az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté karmester a Zeneakadémián. Utána Csajkovszkij Ötödikje csendül fel.
Klasszikus hír

Liszt Ferenc hangversenyzongorája is hallható lesz a doborjáni Liszt-fesztiválon

A helyreállított hangszer két koncerten is megszólal az október 16. és 26. között zajló doborjáni (Raiding) Liszt-fesztiválon.
Klasszikus videó

Márta emlékére játszik Kurtág György

Az új felvételen Mozart-mű hallható.