Klasszikus

16. Mini-Fesztivál

2004.01.28. 00:00
Ajánlom
A Magyar Zeneművészeti Társaság által 16. alkalommal megrendezendő Mini-Fesztivál keretében idén új helyszínen – a Pesti Vigadó helyett – a Magyar Tudományos Akadémia Roosewelt téri dísztermében lesznek hallhatók XX-XXI. századi művek. Január 30. és február 1. között egy Spanyol-magyar estre, egy Magyar estre, egy Délutáni hangversenyre és egy Zenekari estre látogathatnak el az érdeklődők.

A Spanyol-magyar est keretében január 30-án, este fél nyolctól Francisco Guerrero, Madarász Iván, Pongrácz Zoltán, Fabian Panisello, Luis De Pablo, Dragony Tímea, Király László és Bozay Attila művei hangzanak el a Somogyi Vonósnégyes, az Intermoduláció Együttes és szólisták közreműködésével.

A Magyar esten, január 31-én fél nyolctól Láng István, Sári József, Gulya Róbert, Dubrovay László, Durkó Zsolt, Horváth Barnabás, Durkó Péter és Reményi Attila szerzeményei csendülnek fel, s fellép az Ewald Rézfúvós Kvintett, valamint a Nemzeti Énekkar.

A február elsején, délután öt órakor kezdődő hangversenyen Gyöngyösi Levente, Tóth Péter, Sugár Miklós, Maros Miklós, Beischer-Matyó Tamás, Farkas Ferenc, Mohay Miklós és Szokolay Sándor művei lesznek hallhatóak, fellép a Musica Nostra Énekegyüttes és a Magyar Rádió Gyremekkórusa.

A fesztivál befejező hangversenyén, február 1-én, este fél nyolckor a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok előadásában hangzanak el Maros Rudolf, Huszár Lajos, Kocsár Miklós és Balassa Sándor művei.

A hangversenyekre jegyek a helyszínen váltahatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.