György

A nehézségek ellenére sikeres volt a Művészetek Völgye

2002.08.05. 00:00

Programkereső

Az idén már 14. alkalommal megrendezett Veszprém megyei művészeti fesztiválon nem látszottak meg az anyagi nehézségek: a mintegy 800 programra a szervezők szerint mintegy 180 ezer látogató volt kíváncsi.
eda0a1cd-c02f-43ec-ab15-b25037507f89

A Kapolcson és öt szomszédos településen - Monostorapátin, Öcsön, Pulán, Taliándörögdön és Vigántpetenden - zajló fesztivált megelőzően sokat lehetett hallani a rendezvény pénzügyi problémáiról, a szkeptikusabbak pedig már gondolatban temetni kezdték az egyik legnagyobb hazai kulturális eseményt.

A 109 millió forintos költségvetésű fesztiválon végül is egyetlen program sem maradt el anyagi természetű okok miatt, a szervezőket pedig bizakodással töltheti el, hogy műsoraik hűséges és egyre növekvő számú látogatót vonzanak. Márta István zeneszerző, a Művészetek Völgye fő szervezője nyilatkozatában kiemelte a zenei rendezvények, a képzőművészeti kiállítások, a pulai Bárka-kikötő programjai, és a Kapolcsi Színjátszókör Falu rossza című előadásának magas színvonalát, valamint a Völgykönyvek sorozat első kötetének, a Hankiss Elemér által szerkesztett Völgybezárt művészet című könyv megjelenését.