Márk

Japánban vendégszerepel az Operaház

2002.10.03. 00:00

Programkereső

Több mint egyhónapos japán turnéra indul október 3-án a Magyar Állami Operaház társulata. Az együttes huszonhárom alkalommal adja elő Bizet Carmen című operáját a felkelő nap országában. Az első előadás október 7-én, Sapporóban lesz, s a vendégszereplés során az együttes tizenkilenc városban, többek között Yokohamában, Osakában, Hiroshimában, Nagoyában és Kobéban is fellép.
5470dca4-6928-4b11-aa9a-2b2e35496525

Tokióban négy alkalommal, október 16-a és 19-e között kerül színre a Carmen. A Szinetár Miklós rendezte előadás díszleteit Csikós Attila, jelmezeit Renate Schmitzel tervezte. A produkcióban a magyar művészek mellett világhírű énekesek, az olasz Mario Malagnini és a görög származású mezzoszoprán, Agnes Baltsa is színpadra lép.

Don Joséként Malagnini mellett Wendler Attilának és Kiss B. Atillának tapsolhat a távol-keleti közönség, a címszerepet pedig Baltsán kívül Pánczél Éva, Kovács Annamária, Erdélyi Erzsébet, valamint egy amerika és egy olasz énekesnő, Janet Collins, s Anna Maria di Micco alakítja. Escamillo szerepében Anatolij Fokanov, Gurbán János, Káldi Kiss András lép színpadra, s az előadásokat Török Géza és Kovács János mellett vendégként a német karmester, Will Humburg vezényli.

A társulat egy része november 4-én tér haza, a zenekar tagjai azonban még további tíz napot töltenek a felkelő nap országában, hiszen a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekara öt hangversenyből álló turnén is részt vesz. Koncertjeik programjában Brahms-, Bizet-, Weber-, Liszt-, Beethoven-, Csajkovszkij- és Dvorák-művek szerepelnek, az estek dirigense Kovács János.