Márk

Winand Gábor sokkolta a francia jazzkritikusokat

2002.12.09. 00:00

Programkereső

Rendkívüli elismerésben részesült Winand Gábor a BMC recordsnál kiadott Corners of My Mind című CD-je Franciaországban: a jazzénekes szólólemeze az év produkciója lett.
7f9f60c6-ce75-44eb-aa70-bbdabdd3cfe8

A korong a nagy tekintélyű francia jazz-szaklap, a Jazzman recenzense által idén megkapta a “Choc” [sokk] minősítést – amely pl. a Down Beat magazinnál az 5 csillagnak felel meg –, a siker betetőzéseként pedig a 2002-es év legjobb tizenöt lemeze közé is beválogatták a lemezt!

A Franciaországban korábban ismeretlen magyar énekes december 3-án, Párizsban ünnepélyes keretek közt vehette át a Jazzman díját. Az esemény jelentőségét bizonyítja, hogy a Corners of My Mindon kívül kizárólag francia illetve multinacionális kiadók albumait választották ki mint a legjobbak legjobbjait – köztük volt pl. Wayne Shorter Footprints című CD-je is. Egyébként a BMC más kiadványai, nevezetesen Gadó Gábor lemezei, a Dresch-kvartett és Archie Shepp közös, Hungarian Bebop című CD-je, vagy az Off Course és Eric Truffaz közreműködése is igen kedvező kritikát kapott a nívós francia lapban.