Hella

Októberben rendezik meg a Magyar Rádió Nemzetközi Zongoraversenyét

2003.01.10. 00:00

Programkereső

2003. október 10-e és 18-a között a Magyar Rádió Rt. Bartók Főszerkesztősége országos zongoraversenyt rendez a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Zenei Kollégiuma támogatásával.
df958def-47fd-475e-a3b0-bf6c9a9f2398

A versenyre 1971. január 1-e után született művészek, tanárok és felső- vagy középfokú zenei tanintézmények növendékei jelentkezhetnek. A verseny három fordulóból áll: válogatóból (I.forduló), középdöntőből (II.forduló) és döntőből (III.forduló). Mindhárom forduló helyszíne a 6-os stúdió. A szereplők sorrendjét sorsolás dönti el, a kialakult sorrend a verseny végéig érvényben marad. A Magyar Rádió a válogatóról felvételt készít, a középdöntőt és a döntőt - amelyre a délutáni és esti órákban kerül sor -egyenes adásban közvetíti.

A zsűri a versenyzők teljesítményét pontozással értékeli. A középdöntőbe 12, a döntőbe 6 versenyző juthat. A zsűrinek jogában áll túlzottan nagylétszámú jelentkezés esetén előzetes meghallgatást tartani, az egyes díjak odaitélésétől eltekinteni, vagy a rendelkezésre álló díjak összetételét módosítani. Döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. Az első díj 500 000, a második 400 000, a harmadik 300 000 Ft.

A zsűri tagjai: Ujfalussy József zenetörténész (elnök), Falvai Sándor zongoraművész, Kovács Sándor zenetörténész, Lantos István zongoraművész, (valmennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzorai), Vásáry Tamás zongoraművész.

A zongoraversenyre rövid szakmai önéletrajz, két darab színes igazolványkép és részletes versenyprogram csatolásával 2003. április 30-ig lehet jelentkezni levélben a Magyar Rádió Rt. Bartók Főszerkesztőségén.