Dezső

Rekordmennyiségű Grammy-jelölés Norah Jonesnak

2003.01.11. 00:00

Programkereső

Sok kitüntetést gyűjthetnek be a Blue Note lemezkiadó művészei a 45. Grammy-díj átadásán. Norah Jones máris rekorder, de izgulhatunk Jane Bunnettért és Bebo Valdesért is.
c17a9629-fbd1-46e2-8931-2e3bb341c520

Az énekes, zeneszerző, zongorista Norah Jones folytatta rendkívüli sikersorozatát, hiszen összesen nyolc kategóriában jelölték Grammy-díjra Come Away With Me című lemezét a 45. alkalommal megrendezendő gálán. A Come Away With Me-ről az is elmondható, hogy az az egyetlen olyan album, mely a főbb kategóriák közül mindháromban jelölést kapott, tehát eséllyel indul a "legjobb lemez", a "legjobb album" és a "legjobb dal" elismerésekért.

A Blue Note sztárjai közül a kanadai szaxofonművésznő, Jane Bunnett a "legjobb latin jazzlemez"-nek járó kitüntetést hozhatja el Alma de Santiago című CD-jéért, melyről a Jazziz magazin azt írta "ez a lemez trópusi villámként hasít át a kubai égen".

A kubai zongorista Bebo Valdes, akit a Los Angeles Times olyan zongoristának nevezett, aki "ritka érzékenységgel, árnyaltsággal és magabiztossággal játszik hangszerén", El Arte del Sabor című lemezével a "legjobb hagyományos latin zenei album" kategóriájában indul a versenyen.

A jelöltek listáját január 7-én, a New York-i Madison Square
Gardenben hirdették ki, a díjkiosztó gála pedig február 23-án lesz ugyanott.