Hella

Szépen fogynak a Tavaszi Fesztivál jegyei

2003.03.03. 00:00

Programkereső

A Budapesti Tavaszi Fesztivál kezdete előtt néhány nappal bizony már tucatnyi produkcióra lehetetlen jegyet kapni. Egészen pontosan 60 ezer belépőt lehet értékesíteni, ennek 80 százaléka fogyott el február végéig. Az értékesített jegyek 20 százaléka a "Tavaszt karácsonyra!" akció keretében kelt el.
461f6dac-290b-416e-b821-5c4b777273bc

Növekvő vásárlási kedvet jelent, hogy a belépők 10 százalékát az Interneten vásárolták - ezt a megoldást elsősorban külföldiek használják. Összességében egyébként az előrejelzések szerint 2003. március 14-31. között a nézők mintegy negyede külföldről érkezik.

A Magyar Rádió Márványtermében zajló koncertek ingyenesek, a fesztivál pedig a többi eseményeire 500 és 13 ezer forint között válthatók - ez utóbbiak az Operaház legfrekventáltabb helyeire szólnak.

Már minden jegy elkelt az alábbi előadásokra: A Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, Camerata Salzburg, Nemzeti Filharmonikusok, Budapesti Fesztiválzenekar, Vásáry Tamás és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Győri Balett: Purim, Compania Maria Serrano, Pekingi Opera, Kínai Bábszínház, Frenák Pál Blue Spring, Frank London és David Yengibaria koncertje, a Francia Koregráfia három évszázada, Chalil Klezmer Duó, Rascher Saxofonzenekar

Sikerült két külföldi produkciónál is (Serrano: Ritmo, Pekingi Opera) megszervezni, hogy még egy előadást tartsanak. Onnan is látható mennyire megnőtt az internetes információt használók létszáma, hogy még meg sem hirdették a Ritmo 26-i előadását és már elkeltek internetes értékesítésben a jegyek. De ide sorolható Frank London előadása is, amire már nem kapható jegy és még csak most jelent meg a fesztivál bővített műsorfüzete.

Vannak olyan előadások, ahol sikerült megszervezni, hogy még egy pótelőadás legyen. Ilyen Maria Serrano március 26-i, a Kínai Opera március 29-i, illetve teljesen friss információ, hogy Frenák Pál előadásának nyilvános főpróbája március 14-én este 8 órakor lesz.

Március 14-31. között, a fesztivál ideje alatt már csak a helyszíneken lehet jegyet vásárolni. Hogy hol érdemes még próbálkozni, arról a fővárosban a Vörösmarty téren és a pesti Broadway-n felállított információs házakban is lehet érdeklődni, ahol több nyelven beszélő fiatalok várják az érdeklődőket A már megszokott Vörösmarty téri hagyományőrző vásár mellett, az újjászületett Nagymező utcában is szabadtéri programok várják a fesztivál eseményeire érkezőket. Pénteken és szombaton este 7 óráig - amíg el nem kezdődnek az előadások - ízelítőket láthatnak a tavaszi fesztivál produkcióiból, illetve fényjáték színesíti a fesztivál hangulatot.