Júlia, Rita

Egy kérdés - két jegy: hallgasson operát a Fidelióval!

2003.03.17. 00:00

Programkereső

Da capo! Újabb két hétig tartó forduló kezdődik a Fidelio és az Operaház közös játékán: mint eddig, most is az Erkel Színház - a nyertesek által kiválasztott - előadásaira szóló jegyekért várjuk megfejtéseiket!
c0dc885c-d027-4197-914c-8e0cb99090f5

A 20. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője a tizenkétfokú hangrendszer, a dodekafónia "atyjaként" vált ismertté. Berg és Webern mellett ő az ún. "bécsi iskola" harmadik jeles képviselője. Leghíresebb operája a Mózes és Áron, ám most márciusban egy kevésbé ismert művét, a Várakozás (Erwartung) című operát mutatja be a Magyar Állami Operaház. Kérdésünk: ki a szóban forgó zeneszerző és melyik országban hunyt el? A válaszhoz természetesen most is segítségül lehet hívni a Fidelio oldalait...

Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a helyes válasszal és a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a fidelio@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük előbb regisztrálja magát nálunk!

A helyes választ 2003. március 31-ig beküldők közül öten 2-2 jegyet nyernek az Erkel Színház egy általuk kiválasztott előadására. A nyerteseket, ahogy korábban is, e-mail útján értesítjük.