Emma

Folytatódnak a Sine Morbo Művészeti Estek

2003.04.10. 00:00

Programkereső

A GlaxoSmithKline a Sine Morbo Művészeti Estek keretében már másfél éve szponzorálja a zeneművészetet. A Zenekadémiával kötött támogatási együttműködés célja a fiatal művészek segítése mind képzésükben, mind pedig fellépési lehetőségekben.
584c16b7-d946-4d22-b68e-fa6c56ca6881

A GlaxoSmithKline konferenciáin, a Sine Morbo Művészeti Estek keretében a Zeneakadémia legkiválóbb növendékei mutatkoznak be, akik az együttműködés révén fellépnek a Forrás Koncerteken is. A támogatások odaítélésére öttagú kuratórium alakult, amelynek tagjai: Falvai Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Leitner György, a GlaxoSmithKline igazgatója, Tihanyi László, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektor helyettese, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és Jakobi László, a Forrás estek rendezője.

A Sine Morbo Művészeti Estek koncertsorozatban a helyszínek köre is bővül. A cég partnereinek körében végzett felmérésből egyértelműen kiderült, hogy sokan nem tudnak a fővárosba utazni egy-egy színvonalas program kedvéért, ezért szeretnék, ha vidéki helyszíneken is lennének koncertek. Az elkövetkező másfél évben közel 40 nagyszabású hangverseny kerül megrendezésre országszerte, s további 30 zártkörű kamarakoncert biztosít fellépési lehetőséget a fiataloknak. A nyilvános koncerteken a kiemelten támogatott tehetségek vesznek részt: Hajnóczy Júlia 15 alkalommal lép fel vidéki nagyvárosokban Vigh Andrea hárfaművésszel együtt, az Ewald Rézfúvós Quintet 11, Tóth Péter 9, Karosi Bálint, több nemzetközi improvizációs verseny győztese 4 alkalommal koncertezik, és 2004-ben Sine Morbo Országos Gordonkaverseny megrendezésére is sor kerül.