Márk

Törölték a hirdetéseket a rossz kritikák miatt

2003.04.13. 00:00

Programkereső

A Párizsi Nemzeti Opera vezetősége úgy döntött, hogy lemondja az erre az évadra tervezett hirdetéseit a Le Monde-ban, mivel véleményük szerint az újság folyamatosan támadja az előadásokat és az alkotókat egyaránt.
4917cb79-70ff-427d-bd08-8c885b537934

Hugues Gall, az intézmény igazgatója szerint "embertelenség lenne elvárni egy színháztól, hogy arra az újságra költse a pénzét, amely tudatosan ellene tör." A Opera Bastille éves hirdetési költségvetése egyébként mintegy félmillió eurót tesz ki.

Az utóbbi egy évben a Le Monde hasábjain rendszeresen negatív véleménnyel illették nemcsak az előadásokat, hanem a színpadi körülményeket, s a menedzsmentet működését is. Legutóbb a William Christie által vezényelt Rameau-opera, a "Les Boréades" előadása kapott lesújtó kritikát a lap recenzensétől - miközben az előadások 98 százalékos kihasználtsággal futnak, s a többi lap elragadtatással nyilatkozott az előadásról.

Legutóbbi nyílt levelében Gall a következőkkel fordult az opera vendégművészeihez: "Kérem, ne zavartassák magukat a Le Monde írásaitól, hiszen nem önök, hanem én vagyok a célkeresztben."