Márk

Nagy-Britanniába készül a Rádiózenekar

2003.04.25. 00:00

Programkereső

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Vásáry Tamás főzeneigazgató vezényletével 2003. májusában húsz koncertből álló turnén vesz részt Nagy-Britanniában. Az együttes több évtizede visszatérő és szívesen látott vendég a szigetországban.
e946e00f-a0a8-4011-add1-2b6383568f34

Több, mint egy évtized óta ez lesz a Rádiózenekar időben is és a koncertek számát tekintve is a leghosszabb külföldi vendégszereplése. Anglia, Skócia és Wales húsz városában játszik a zenekar, egyebek mellett Edinburghban, Manchesterben, Cardiffban, Leedsben, Newcastle-ban és Bristolban, hogy csak néhány rangos helyszínt említsünk.

Három szólista vendégszerepel a koncertkörúton: Kelemen Barnabás és az izraeli-amerikai Ittai Shapira felváltva játssza majd Mendelssohn Hegedűversenyét, míg a brit Steven Osborne vállalta Liszt Esz-dúr zongoraversenyének és Dohnányi Ernő Gyermekdal-variációinak szólóját.

Wagner Rienzi-nyitánya és Mendelssohn Szentivánéji álom-részletei mellett Beethoven VII. szimfóniája és Bartók Concertója hangzik el, s emellett olyan ritkábban hallható alkotások is, mint Jean Sibelius II. és Szergej Rahmanyinov I. szimfóniája.