Ervin

Hagyomány és korszerűség - konferencia

2003.04.27. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza, az Európai Folklór Intézet és a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége (CIOFF Hungary) 2003. május 20-án "Hagyomány és korszerűség - A néphagyomány szerepe a 21. század társadalmában" címmel konferenciát szervez.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

A konferencia témája:

A néphagyomány értelmezése részben politikai, részben társadalmi, részben esztétikai okokból újra és újra meg-megújuló viták tárgya. A globalizációs jelenségek, a harmadik világ gyors átalakulása és a világpolitika konfliktusai ismét napirenden tartják ezeket a kérdéseket szerte a világban. Magyarországon nemcsak a több évtizedes viták éledtek újjá és várnak tisztázásra, hanem társadalmi átalakulásunk, az ennek megfelelő kulturális stratégia és az EU-csatlakozás kulturális vonatkozásai is megkövetelik e téma végiggondolását. A hagyományos népművészeti és kézműves kultúra közművelődési célú gondozására létrehozott nemzeti intézménynek, a Hagyományok Házának alapvető feladata, hogy a szakma összefogásával vezető szerepet vállaljon e kérdések tisztázásában.

Vendégek:

Anna-Leena Siikala - Finnország
John Shaw - Nagy-Britannia
Dan Ronen - Izrael
Egil Bakka - Svédország
Alkis Raftis - Görögország
Dreisziger Kálmán - Kanada
Chakrarot Chitrabongs - Thaiföld
Jankovics Marcell - Magyarország
Vitányi Iván - Magyarország
UNESCO Képviselője - Franciaország

A konferenciára a hazai kulturális szakembereket, a közművelődés és a népművészeti mozgalmak képviselőit várják a szervezők. A részvétel díja: 1.500.- Ft/fő, mely tartalmazza az étkezés költségeit.

További felvilágosítás: Héra Éva (06-1-201-44-92, 201-51-64; e-mail: hera.eva@hagyomanyokhaza.hu)