Márk

Világbérlet világsztárokkal a Matáv-zenekartól

2003.05.01. 00:00

Programkereső

Számos elemében megújul jövőre a Matáv Szimfonikus Zenekar bérletstruktúrája. A legfontosabb újdonság a Világbérlet, amelynek keretében világhírű művészek - köztük José Cura - partnereként játszik a zenekar.
88f9cdba-faf4-4184-98ff-57a33858c0c1

A Világbérlet hangversenyeinek helyszíne a Zeneakadémia, illetve az együttes által eddig még nem használt Budapest Kongresszusi Központ lesz. A Világbérlet vendégművészei között fellép Kobayashi Ken-Ichiro, Pauk György, Perényi Miklós és Vukán György is. A Világbérlet a "Harmóniában a Matávval sorozat részeként, a főtámogató kiemelt támogatásával valósul meg.

Megújul a zeneakadémiai bérletsorozatok elnevezése is: az eddigi -érték-sorrendiséget is tükröző - betűk helyett, három egyenrangúan fontos bérlet, a Concerto, a Rapszódia és a Szimfónia várja a koncertlátogatókat. Kifejezetten a zenekar szólistaként közreműködő tagjaira épít a Kamarabérlet és a Múzeum bérlet. A sorozatban Bach Brandenburgi versenyei és Mozart szerenádjai szólalnak meg.

A "Pinokkió" névre hallgató ifjúsági bérletsorozat jövő évben kiköltözik a zeneházból és négy izgalmas helyszínen - a Főváosi Nagycirkuszban, a Planetáriumban, a Parlament kupolatermében és az Állatkertben - várja az ifjú zenebarátokat.

A Matáv szimfonikus zenekar meglévő és új együttműködéseinek köszönhetően jövőre jelen lesz a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Ferencvárosi Nyári Játékokon, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon és a Tokaji Nyári Fesztiválon, valamint nyitókoncertet ad a Zempléni Művészeti Napokon.