Béla

Tévéshow, popbiznisz, klasszikus lemez

2003.05.19. 00:00

Programkereső

Egymillió fontot meghaladó értékű, hat lemezre szóló szerződést írt alá nemrégiben Myleene Klass popénekesnő - ám ezúttal nem valamelyik könnyűzenei label, hanem a Universal Classics állt az ügylet másik oldalán.
400ac5d5-a6dc-417e-9d77-ca1e66c705e7

A brit könnyűzene huszonöt éves üdvöskéje két éve, egy televíziós tehetségkutatóban vált országosan ismertté, röviddel ezután Hear'Say nevű együttesének első kislemeze, a Pure and Simple óriási piaci siker lett: több mint 1,2 millió példány fogyott belőle. Az együttes azonban tavaly októberben feloszlott, így Myleene kisasszony kénytelen volt új ötletek után kutatni...

Az Universal Classics - felfedezve, hogy Klass már négyéves korában eljegyezte magát a hegedűvel és a zongorával - úgy döntött, teret ad Klass komolyzenei próbálkozásainak. Myleene Klass első lemeze idén karácsonykor jelenik majd meg, s a művésznő nemcsak énekelni, hanem zongorázni is fog rajta, mégpedig ismert komolyzenei előadóművészek társaságában.

Bill Holland az Universal klasszikus zenei igazgatója mindenesetre lelkesen nyilatkozott a projectről: "Myleene az egyik legnagyobb tehetség, akit valaha hallottam. Az ő küldetése lesz, hogy lerombolja a gátakat a klasszikus és a popzene között."