Gábor, Karina, Ders

A Kiscelli Múzeumtól Japánig

2003.06.04. 00:00

Programkereső

Június 10-én este fél nyolckor Bartók Béla A Kékszakállú herceg vára című operáját szólaltatja meg koncertszerű előadásban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Kocsis Zoltán vezényletével.
bc6ed029-c9db-4a18-a412-4209a64dad48

A Kiscelli Múzeum különleges hangulatával ideális helyszíne Bartók egyik operájának, melynek szólistái Németh Judit és Palerdi András, a Prológot pedig Szersén Gyula színművész tolmácsolja.

Ez a koncert lesz a Nemzeti Filharmonikusok évadzáró hangversenye, amelyre néhány nappal a zenekar japán turnéjának kezdete előtt kerül sor. A turné (június 16.-július 9.) programjában Tokió mellett több nagyváros is szerepel (pl. Osaka, Nagoya, Iwaki stb). A 15 koncertből kilencet Kobayashi Ken-Ichiro, hatot Kocsis Zoltán vezényel, aki néhány estén Liszt Esz-dúr, ill. Mozart B-dúr zongoraversenyének szólistájaként is fellép. A koncertek között mindössze két olyan található, amelynek a műsora megegyezik. A Kékszakállút kétszer játssza el az együttes – az első koncert helyszíne Tokió leghíresebb koncertterme, a Suntory Hall –, Palerdi Anrás és egy japán énekesnő, Sato Shinobu közreműködésével.