Klaudia

Soproni Régi Zenei Napok

2003.06.19. 00:00

Programkereső

Az 1985-ban alapított Soproni Régi Zenei Napok az ország első és mai napig meghatározó jelentőségű régi zenei fesztiválja. Sopron idén június 21. és 28. között várja látogatóit, hagyományaihoz hűen kizárólag korhű előadásban felhangzó régi zenével.
62ffa8ef-04ec-494d-9cb0-41f9e5443541

A Hungarofest által szervezett Fesztivál amellett, hogy évek óta a régi zene legkiválóbb hazai és külföldi historikus felfogású előadóinak és együtteseinek fóruma, bemutatkozási lehetőséget nyújt a legígéretesebb pályakezdők számára is. A rengos vendégművészek kurzusait a fiatal muzsikusok mindig óriási érdeklődéssel fogadják.

A rendezvény szervesen illeszkedik a város egyéb kulturális programjaihoz, nevezetesen a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatához. Számos világhírű művész- és tanáregyéniség rendszeresen visszajár a fesztiválra. Malcolm Bilson (fortepiano), Simon Standage (hegedű) és Barthold Kuijken (fuvola) professzorok egymást váltva hároméves ciklusokban tanítanak Sopronban. Végül, de nem utolsó sorban a fesztivál ma már elképzelhetetlen volna Széll Rita régi táncokat oktató kurzusa – és a hagyományos záróesemény, a historikus táncház nélkül.