Fülöp, Evelin

4 x Lakatos + „B” + Dés = dzsessz a köbön

2003.07.03. 00:00

Programkereső

Rendkívül változatos, izgalmas programmal indul a héten a Nyáresti Sambosi Jazz Koncertek sorozat a pesti Vármegyeháza díszudvarán.

A nyitókoncertet, csütörtökön (július 10., 20 óra) a Bop-Be Trió tartja, az ifj. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Orbán György (bőgő) és ifj. Pecek Lakatos András (dob) formációban, s vendég lesz a Vajda Sándor Nagybőgő Tehetségkutató Verseny győztese is. Egy héttel később a Quartet „B” Üveghegy című lemezének bemutató koncertjére invitál a Sambosi, hogy a dzsesszkedvelők Borbély Mihály (szaxofon), György Mihály (gitár), Horváth Balázs (bőgő) és Baló István (dob), valamint vendégük, Lukács Miklós (cimbalom) muzsikáját élvezhessék. Július 24-én és 25-én Dés László (szaxofon) és Snétberger Ferenc (gitár) duókoncertje önmagáért beszél, csakúgy, mint a július 31-i esemény, amelyen Roby Lakatos és zenekara adja elő az As Time Goes By című lemez számait, és sok más csemegéket. Bóni László ( hegedű II.), Németh Oszkár (bőgő), Bangó Ernő (cimbalom), Cséki Kálmán (zongora) Rontó Attila (gitár). Egy héttel később, augusztus 7-én kétrészes koncert lesz, amelyen előbb Oláh Kálmán szextettje lép fel, majd Tony Lakatos és zenekara játszik, Szakcsi Lakatos Bélával, s aki erről a koncertről esetleg lemarad, augusztus 9-én Szentendrén a Barcsay udvaron még kárpótolhatja magát, igaz csak az Oláh formáció nélkül. A sorozat augusztus 14-én Szakcsy Lakatos Béla triókoncertjével zárul, ahol szintén megszólal Tony Lakatos szaxofonja.

Valamennyi koncert este nyolckor kezdődik, s a budapesti előadásokat eső esetén a Városháza dísztermében tartják. A jegyek 2000-2800 forint közötti áron kaphatók az ismert jegyirodákban és elővételben a koncert szervezőjénél