Emőke

Cívis korzó Debrecenben

2003.07.11. 00:00

Programkereső

Idén először komolyzenei koncertek is színesítik az V. Cívis Korzó programjait Debrecenben. A július 11. és augusztus 3. között négy hétvégét felölelő színvonalas kulturális rendezvénysorozat szombatonként klasszikusokat is kínál.
8b5cbf66-5dce-4667-8b93-c319f09322d4

A Cívis Korzó ötödik alkalommal járul hozzá a város lakói és az odalátogató turisták tartalmas kikapcsolódásához ingyenes koncertekkel és egyéb eseményekkel. A Kossuth téren kívül három helyszín – a Civil Terasz Színpada, a Bocskai Emlékpark, valamint a tavasszal átadott Déri tér – biztosítja a folyamatos szórakozást, idén várhatóan közel 100 ezer zeneszerető látogató számára.

A négy klasszikus zenei koncert - a Mozart-est, a Barokk-est, Romantikus kamarazenei est és a Szerenád-est - mellett, a könnyűzene és a népzenei is képviselteti magát a műsorban. Ez utóbbit tekintve a magyar népzenei előadások mellett bemutatkozik majd többek között a marokkói, a görög, a szerb és a török kultúra zenéje is. A fellépők között lesz a multikulturális zene egyik ismert magyar képviselője a Besh O Drom, valamint a cigányfolklór bemutatója, a Kaji Jag (Fekete Tűz) együttes is.