Béla

"Táncház-népzene 2004" - Pályázati kiírás

2003.08.29. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza Népművészeti Műhelye a Magyar Művelődési Intézet „Táncháztalálkozó” sorozatának folytatójaként harmadszor ír ki lemezpályázatot hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

A felhívás célja, hogy a népzenei mozgalom különféle előadóinak színvonalas produkciói egy igényes válogatás keretében CD-lemezen, illetve műsoros kazettán megjelenhessenek. Pályázni hagyományhű népzenei felvétellel és azon alapuló feldolgozással lehet. A beérkező pályázatokat az öttagú szakmai zsűri két fordulóban bírálja el. Döntésük alapján általában tizennyolc-húsz produkció kap bemutatkozási lehetőséget. A válogatásnál előnyben részesítik a magyar népzenével induló jelentkezőket.

A nyertesek tiszteletdíjban és költségtérítésben részesülnek, továbbá tiszteletpéldányt kapnak a hanghordozókból. A lemez bemutató hangversenyére 2004. áprilisában kerül sor a Hagyományok Háza színháztermében – reményeink és az előző évek gyakorlata alapján – a kiadványon szereplő összes előadó részvételével. A