Gábor, Karina, Ders

I. Központi Régió Amatőrzenekari Fesztivál

2003.09.01. 00:00

Programkereső

Központi Régió ugyan hivatalosan még nem létezik, de szűk egy év múlva hazánk csatlakozik a régiók Európájához. A fesztivál rendezői jelezni kívánják, hogy e hárommillió lakosú térség zenészei, zenekarai tudnak egymásról, sőt, alkalmanként segítik is egymást.
0ad67790-3231-464e-9de7-8f9c3eaa291f

Az amatőr zenekarok tagsága általában a körzetükhöz tartozó zeneiskolai tanárokból, volt tanítványokból áll, akik a magas színtű együttmuzsikálás kedvéért ülnek be valamelyik zenekarba. E zenekaroknak saját közönségük, s emellett speciális feladatuk van. Olyan, a népművelés körébe tartozó tevékenységet folytatnak, amelyeket a nagy hivatásos zenekarok nem vagy nem szívesen látnak el. A szervezők e fesztivállal nemzeti kultúránk egy igen fontos részének létezésére kívánják felhívni a közönség figyelmét.

Az augusztus 31. és szeptember 7. között zajló fesztiválon Pest megye Szimfonikus Zenekara, a Nagyszombati Kamarazenekar, a Szentendrei Kamarazenekar, a Váci Szimfonikus Zenekar, a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar valamint a Műegyetemi Zenekar lép fel. A koncertek Budapesten kívül Ráckevén, Nagykőrösön, Zsámbékon és Cegléden lesznek hallhatók.