József, Bánk

Jazzfesztivál a Benczúrban

2003.09.15. 00:00

Programkereső

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Benczúr Kortárs Jazzfesztivált a Postás Művelődési Központban szeptember 17. és 19. között. A Benczúr házként is ismert patinás, XIX. századi, belvárosi villa méltó környezetéül szolgál az igényes, élő könnyűzenének.

A jazzfesztiválra nemcsak a tanulni vágyó fiatal zenészek és a zenekedvelő közönség, hanem a jazzszakma jelesei is igen nagy számban látogatnak el. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert a hazánkban kissé „alulfinanszírozott” műfaj hazai kiválóságai egyre több helyről szorulnak ki, egyre kevesebb helyszín vállalja, hogy fórumot biztosítson világszínvonalú művészeti produkcióknak – általában anyagi okokból.

A Benczúr Házban jól bejáratott háromnapos fesztivál további érdekessége, hogy a megszokottól eltérő, egyedi zenei élményt nyújtó tematika szerint meghívott fellépők műsorai és kidolgozott produkcióik hangzanak el – csak itt, és csak az idelátogató közönségnek. Az idei év tematikája nagyon izgalmas: a kortárs jazz kerül előtérbe, minden fellépő kizárólag saját szerzeményeiből válogat, a kortárs magyar jazz trendjeinek átfogó keresztmetszetét adva.

A koncertek mindennap este nyolc órától éjfélig tartanak.