Benedek

A zene megérint

2003.09.23. 00:00

Programkereső

A Matáv Szimfonikus Zenekar idei műsorának mottója: „a zene megérint”. A legközelebbi koncertek 23-án és 24-én lesznek a Zeneakadémián. Vezényel Ligeti András, közreműködik David Tong zongoraművész. Műsoron Rossini Olasz nő Algírban, Rahmanyinov Rapszódia egy Paganini-témára, Puccini: Capriccio sinfonico, Mendelssohn: Olasz szimfónia.

A Makaóból gyermekkorában Ausztráliába átvándorolt, húszéves David Tong először lép fel Budapesten. 25-én a Magyar Tudományos Akadémián este hat órától hallható a hangverseny ugyanezzel a felállással, Rossini műve nélkül.

A Benkó Dixieland Band 26-án este fél nyolctól a Matáv Zeneházban koncertezik. Az utolsó szeptemberi Matáv-zeneprogram a gyerekeknek szól – a Fővárosi Nagycirkuszban. A Zenés Cirkuszon Ligeti András vezényli Dukas A bűvészinas, Rossini Tell Vilmos-nyitány (részlet), Muszorgszkij Egy kiállítás képei – Limoges-i piac, Haydn: Medveszimfónia (részlet), Hacsaturján: Kardtánc, Johann Strauss: Tereferepolka című műveit.

Október 7-én fél nyolckor az Akadémia épületében, 8-án pedig hét órától a Nemzeti Múzeumban csendül fel Bach I. Brandenburgi verseny (BWV 1046) és Mozart G-dúr szerenád (KV 525) című zeneműve. A Budapest Ragtime Band a Matáv Zeneházban játszik 24-én este fél nyolctól.

A kongresszusi központban Romantikus operarészleteket hallhatnak 28-án este fél nyolctól a világhírű José Cura előadásában, Ligeti András karmesterrel. E mű után Cura vezényli Dvorák: 9., „Újvilág” szimfóniáját. Az argentin származású tenorista és karmester az idén másodszor jár hazánkban.

A Benkó Dixieland Band koncertjével Louis Armstrongra, a dixieland koronázatlan királyára emlékezik 31-én este fél nyolctól a Matáv Zeneházban.