Gábor, Karina, Ders

Új arculat a Budapesti Őszi Fesztiválon

2003.09.24. 00:00

Programkereső

A Budapesti Őszi Fesztivál 2003-ban új, könnyebben megjegyezhető, fiatalos arculattal jelentkezik. Magyarország legnagyobb kortárs összművészeti fesztiválja idén október 17-től november 2-ig várja az érdeklődőket Budapest különböző helyszínein.
a38741f0-d324-45e1-95f1-f849314871e7

A rendezők szándéka, hogy a fiatalabb korosztályokat minél korábban bevonják a kulturális áramlásba. Ennek érdekében látványosan fejlesztik például a fesztivál internetes megjelenését, a határon túli és az idegen nyelvű tájékoztatást. Az Őszi Fesztivál idei programjait különleges helyszíneken tekinthetik meg, példaként említve a Rudas Fürdő törökfürdőjét vagy a már bezárt Horizont és Átrium mozit.

A zenei események sorában fellép többek között Steve Reich az Amadinda Ütőegyüttes és az UMZE Kamarazenekar közreműködésével, a világhírű Arditti Quartet, mely a kortárs és 20. századi művek avatott interpretátoraként vált ismertté, az Orchester der Pannonischen Philharmonie, a svájci Trio Animae, valamint a frankofón területek két leghíresebb jazz-zenésze Louis Sclavis és Erik Truffaz (előbbi az új oldaláról is bemutatkozó Liszt Ferenc Kamarazenekarral, utóbbi saját kvartettjével). A Budapest Jazz Orchestra vendégeként Peter Erskine is ellátogat Budapestre egy egyedülálló közös improvizációs projekt részeseként, melyben a jazzmuzsikusokon kívül 2 DJ is közreműködik. Sor kerül a Brass in the Five koncertjére Gerard Buquet-vel, valamint Lendvay Kamilló operájának, A tisztességtudó utcalánynak kőszínházi bemutatójára Mundruczó Kornél rendezésében. A zenei előadásokon kívül tánc- és színházi produkciók is várják a közönséget.