Klaudia

V. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál és I. Nemzetközi Hárfaverseny

2003.09.25. 00:00

Programkereső

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált Vigh Andrea hárfaművész művészeti vezetésével a Gödöllői Királyi kastély dísztermében. Immár tradíciónak tekinthető, hogy a világ vezető hárfaművészei szólóestet adnak, valamint közreműködnek a kamarazenekar által kísért gálakoncerten.
b14763f1-6ae0-4559-bec2-8829ae598882

Október 5-13. között négy jelentős hárfaművész látogat hozzánk: Susanne Mildonian (Belgium), David Watkins (Nagy-Britannia), Marielle Nordmann (Franciaország) és Jana Boušková (Csehország). A fesztivál nyitókoncertjén Susanne Mildonian és David Watkins játszik: többek között a brit művész, David Watkins két darabját – akinek művei először lesznek hallhatóak Magyarországon –, valamint Johann Christian Bach egyik concertójának átiratát.

A művészek kurzust is tartanak az Európából érkező hárfás diákoknak, akik egyben versenyeznek is egymással, hiszen első alkalommal kerül sor a Nemzetközi Hárfaversenyre a Fesztivál keretén belül. A Gálakoncertet követő estén, 13-án a verseny nyilvános döntőjén a legjobb versenyzők hangversenyét hallhatjuk.