Klaudia

Barokk nosztalgiák Győrött

2003.09.29. 00:00

Programkereső

A Barokk nosztalgiák című művészeti fesztivált október 3-30. között rendezik meg Győrött, a Zichy-palotában. A barokk művészeti örökség ápolását szolgáló rendezvénysorozat jelmezes, kosztümös felvonulással kezdődik. A sokszínű programok gerincét a zenei események alkotják.
21962db0-da6e-47e9-ac81-5c40dd3ced16

Vivaldi Négy évszak című művét október 7-én hallhatják a zenekedvelők a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Kamarazenekarának előadásában. Október 10-én A barokk zene gyöngyszemei címmel német és olasz zeneszerzők legszebb műveiből hallhatnak válogatást Molnárka Győző (ének) és Takács Szilvia (csembaló) előadásában. Brigitte Začek 18. századi zeneszerzők műveiből játszik korabeli húros hangszereken október 17-én; másnap Kónya István barokklant estjére kerül sor.

Október 20-án hangverseny és emléktábla-avatás lesz Istvánffy Benedek és Richter Antal jubileuma tiszteletére. Ez alkalomból Istvánffy: Szent Benedek mise, valamint Richter: II. litánia című műve hangzik el a Palestrina Kórus és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével a győri bazilikában. A továbbiakban a Zichy-palotában még Fellegi Ádám zongorakoncertje lesz hallható – délelőtt és délután is –, valamint 29-én a Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézete diákjainak koncertje.