Sándor, Ede

Új jazz-klub nyílt Budapesten

2003.10.01. 00:00

Programkereső

Vakmerő vállalkozásba kezdett Kovács Miklós (szervező) és Eichinger Gábor (szerkesztő). Nemrégiben új jazz-klubot indítottak a minőség jegyében, melynek neve JazzOtthon. A későbbiekben más művészeti ágaknak is otthont kívánnak nyújtani: irodalmi felolvasóesteket, klubdélutánokat, performance-okat terveznek.
484a1139-bd4d-4143-9c15-fb6c2710a26a

A hely különlegessége, hogy itt a zenészek koncertszerű körülmények között mutatják be műsorukat. Nem zavarja sem õket, sem a közönséget a vendéglátóipari háttérzaj. Ebben persze utóbbiaknak segítséget nyújt, hogy függõ ágyban ringva, fekve hallgathatják a zenét.

A JazzOtthon-ban (XIII. Váci út 19., Mountex-ház) minden csütörtökön este fél nyolctól hallhatók koncertek. Október 2-án a Gadó-Eichinger Duó koncertje után fellép a kanadai Tom Walsh, valamint Balázs Elemér és Szandai Mátyás. A koncertet közös örömzenélés követi. A 2002-ben a Nacional Jazz Award által az "Év harsonásának" jelölt Tom Walsh olyan nevekkel játszott és komponált együtt, mint Don Preston (Frank Zappa), valamint Bern Nix & Al MacDowell (Ornette Coleman's Prime Time). A klub következő koncertjein fellép majd a Kovács Linda Kvartett, a Kardos Négyes, a Nigun és a Váczi Dániel Trió.