Gertrúd, Patrik

Nagy Fül Újzenei Fesztivál

2003.10.03. 00:00

Programkereső

Ma kezdődik és három napig tart a IV. Nagy Fül Újzenei Fesztivál. A három helyszínen zajló programsorozaton külföldi és kelet-európai művészek zenei produkciói, filmjei, valamint kiállításai tekinthetők meg.
a92087a9-4e81-47df-b199-854b33202867

A Ráday utcában felállított szabadtéri színpadon pénteken az underground dzsesszt játszó hazai zenekar, a Pop Ivan lép fel, majd az osztrák art-pop színház, a 4 experimentelle, végül pedig az énekhang világhírű mágusa, a holland Jaap Blonk játszik Braaxtaal nevű kísérőcsapatával. Szombaton romantikus biodark zenét játszó Temesvári Balázs lép színpadra, majd a merészen kísérletező Tudósok együttest láthatjuk, és Szentpétervár legrégibb underground kultuszzenekarát, a N. O. M. együttest. Vasárnap Najmányi László emberi és természeti hangokra, valamint elektronikus hangszerekre komponált művét hallhatjuk,ezt követi a dzsessz-rockot játszó Creuzfeldt–Jacob Sindicate, majd jön az „Égő fülű Winnetou!” - Franci Blaskovic band Isztriáról.

A Piccolo Színházban (Török Pál utca 3.) ma az avantgárd rock-dzsesszt játszó Kada, az újvidéki Szombathy Bálint, az anonimitást kedvelő Tóth Gábor és a magyar–amerikai etno-rockzenészekből alakított Trottel Stereodream Experience lép színpadra. Holnap a miskolci Ápolók, a szigetvári Persona Non Grata együttes és a holland Harry den Hartog lép fel. A harmadik napon Szkárosi Endre költészeti performance-át a szentendrei Brains elektronikus tánczenéje követi, végezetül a kecskeméti Uzgin Üver ősnépzenei koncertjét láthatjuk.

A Piccolo Színház Gershwin-termében mindhárom napon 17 órától Antal István esztéta filmválogatását láthatjuk, valamint itt tekinthető meg Aknay Csaba fotóművész kiállítása is. A nagyszínpadnál Nyikolaj Kopejkin festményeiből (N. O. M.) kapunk ízelítőt.

A Autonóm Zóna - Nagy Fül Bónusz Party eseményei MU Színházban láthatók: ma a The Corporation, a Pozvakowski, a N. O. M zenéjére mulathatunk éjszakába nyúlóan, 22.30-kor pedig a szerb Zoran Todorovic filmjét nézhetjük meg. Holnap az Interzone, a Fineartmusic Vibráció és a Koper Budapestnek szórakoztatja az érdeklődőket Marko Brecelj, Ruins Matador és a Puha Terrorizmus Akciócsoport alkotásaival.