Klaudia

Holnap zárul a Korunk Zenéje Fesztivál

2003.10.07. 00:00

Programkereső

1974 óta minden év októberének elején rendezi meg a Filharmónia a kortárs zene egyik legjelentősebb koncertsorozatát, a Korunk Zenéje Fesztivált. Az eseménysorozaton évről-évre új művek bemutatására, fiatal komponisták bemutatkozására nyílik lehetőség. Emellett persze elhangzanak a mai zeneszerzés élvonalába tartozó szerzők művei is, valamint a XX. század néhány klasszikus zeneszerzőjének méltatlanul elfeledett kompozíciója.
dd369200-e004-4969-b38c-94d947cd1d26

Az idei fesztivál keretében sor került a Magyar Rádió 6. Nemzetközi Elektroakusztikus Zenei Fesztiváljára, amelynek hangversenyein osztrák, francia és magyar esten mutatkoztak be az együttesek. Hazánkban járt a Dama Dama Közép-európai Ütőhangszeres Együttes, hallhattuk a Győri Filharmonikus Zenekart, a Bang on a Can All Stars együttest és a Budapesti Tomkins Énekegyüttest. A Magyar Zeneszerzők Egyesületének társrendezésében valósult meg az a koncert, amelyen magyar zeneszerzők ősbemutatóit hallhatták az érdeklődők.

Holnap, azaz október 8-án, este fél nyolctól lesz hallható a fesztivál záró hangversenye a Zeneakadémián. A műsoron Hogger: A holtak tánca című oratóriuma szerepel; valamint Lendvay Kamilló Requiem című háromtételes művének bemutatójára kerül sor. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar és Énekkara mellett közreműködik Kertesi Ingrid, Meláth Andrea, Massányi Viktor és Péter Ferenc énekművész, vezényel Kovács László.