Gertrúd, Patrik

Debütáló Bluesrivers

2003.10.09. 00:00

Programkereső

Kicsit félrevezető a név, a Bluesrivers lényegesen tágabb zenei világot ölel fel, mint amire elsőre a név alapján az ember gondolna. A blues inkább amolyan kiindulási alap, a zömében saját dalokban mindez nagy adag soullal, funkkal és dzsesszel keveredik.

Az öt éve létező, jelenlegi felállásában egy éve működő zenekar bemutatkozó CD-jét (Catch The Bait) ma mutatják be élőben a Nagyvárad téren található Kupola Zeneházban. A koncert sztárvendége Tátrai Tibor.

A Bluesrivers szíve Benkő Zsolt (36), a bluesélet régi motorosa. Téglagyári Megálló, Sonia és a Sápadtarcúak, Herfli Davidson – ezek talán pályája főbb csomópontjai, de kisebb-nagyobb rendszerességgel más magyar csapatok koncertjein is felbukkant. Fő példaképe az amerikai Stevie Ray Vaughan és az osztrák Ripoff Raskolnikov. Saját zenei elképzelései kibontakoztatására több kísérletet tett, míg végül 1998-ban megalapította a Bluesriverst. Jó néhány külföldi és hazai koncert van már mögöttük, legutóbb a prágai Blues v Lese Fesztiválon léptek fel, és az ottani siker hatására novemberben kisebb cseh–szlovák klubturné vár rájuk.