Sándor, Ede

Norma az Erkel Színházban

2003.10.14. 00:00

Programkereső

Vincenzo Bellini Norma című operájának bemutatójára október 17-én, pénteken este hét órakor kerül sor az Erkel Színházban. Az előadás rendezője Szikora János, a főszerepeket Lukács Gyöngyi (Rálik Szilvia), Kiss B. Atilla (Fekete Attila), Ulbrich Andrea (Pánczél Éva) és Kováts Kolos (Valter Ferenc) énekli. Az előadás dirigense Rico Saccani, illetve Török Géza.
1ea2b5da-a2dc-48d4-bdf6-2ca62ec17428

A rendező, Szikor János így ír a Felice Romani tragédiája alapján készült operáról: „A Norma nem az operarendezők álma. Igazi erejét többnyire a szépségében vélik felfedezni és ez a szépség, persze, zenei értelemben veendő... A próbák igazolták sejtésemet: lépésről lépésre bontakozott ki előttünk a Történet, a legszélsőségesebb indulatokat és érzelmeket átélő ember története, aki szép lassan felörlődik e minden józan határokat átlépő önpusztító vergődésben... és így alakult, hogy végül ez a Norma szinte észrevétlenül színházi álmaim közül egyike lett a legkedvesebbeknek.”

A díszlet Csikós Attila, a jelmez Velich Rita munkája. A további előadások 2003. október 22-én este 7 órakor, 26-án délután 5 órakor, 2004. január 7-én, 14-én és 17-én este 7 órakor tekinthetők meg.