Gábor, Karina, Ders

Christine Brewer a hétvégi Titok-koncerteken

2003.10.16. 00:00

Programkereső

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar október 18-án adja az idei évadban a “Tikok-koncert” sorozat első hangversenyét az Olasz Intézetben. A hangverseny sztárvendége a világhírű amerikai szopránénekesnő, Christine Brewer lesz. A hangverseny műsorát a közönség csak a helyszínen tudja meg.
4252c5df-87dd-439b-ba3c-5a43413860f2

A kiváló amerikai szopránénekesnõ a Saint Lous-i Operaházban kezdte pályafutását, amit azonnal meghívások követtek elõbb az USA vezetõ zenekaraihoz (Cleveland, Philadelphia, Atlanta), majd Európába (Londoni Filharmonikusok, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra of the Age of Enlightenment). A rangos New York-i Mostly Mozart Fesztivál után Britten Háborús Requiemjében és Richard Strauss Négy utolsó énekében óriási sikerrel debütált a londoni BBC Proms Fesztiválon. Bécsben Beethoven Missa Solemnisében, az amszterdami Concertgebouw-ban Hindemith-művek szólistájaként mutatkozott be.

Az operaszínpadon elsõ kiugró sikerét 1993-ban a New York-i Városi Operában a Figaró házassága Grófnõjeként aratta, egy évvel késõbb már a londoni Covent Gardenben énekelte ugyanezt a szerepet. 1995-ben az Edinburghi Fesztiválon Donna Annaként aratott nagy sikert, 1996-ban ugyanott Gluck Iphigéniájának címszerepében ünnepelték.

A közelmúltban Kurt Masurral és a New York-i Filharmonikusokkal a Missa Solemnisban, Michael Tilson Thomassal és a San Franciscói Szimfonikus Zenekarral Mahler 8. szimfóniájában lépett fel; a Madridi Operaházban Gluck Iphigéniáját, a Lyoni Operaházban Fischer Ivánnal Richard Strauss Ariadnéjának címszerepét, a Covent Gardenben Richard Hickox-szal Weber Oberonjának és az Ariadnénak szoprán szerepét énekelte.