Klaudia

A vége felé közeledik a Budapesti Őszi Fesztivál

2003.10.29. 00:00

Programkereső

Ezen a héten, november 2-án ér véget az idei Őszi Fesztivál, s még az utolsó napokban is számos rendezvény várja az érdeklődőket. A színházi előadásokon, tánc-és filmbemutatókon kívül kiemelkedő zenei produkciókra is számíthatunk.
04ea2eef-eb04-4a92-bb76-cd671b0f46ff

Sáry László Tánczene című lemezbemutató koncertjére október 30-án este kerül sor az MTA dísztermében. Művében Sáry a legkülönbözőbb tánctípusokat vonultatja fel: magyar táncot, keringőt, bluest, tangót. Az esten közreműködik: Csalog Gábor, Eckhardt Gábor (zongora), Klenyán Csaba, Horn András (klarinét), Lakatos György (fagott), Götz Nándor (szaxofon), Mérey Anna (hegedű), Déri György (cselló), Buza Vilmos (nagybőgő), Vékony Ildikó (cimbalom), valamint a szerző, Sáry László (zongora).

Ugyanezen a napon este nyolc órai kezdettel az A38 hajón Hajnóczi Csaba két saját produkcióját láthatjuk. Az egyik a gitárra és ütőhangszerekre írt Kánon című darab, a másik a Patti Smith Lovai, amelyben a rock and roll alaptematikából a free jazz, a kortárs zene és a kísérleti elektronikus zene által inspirált módszerekkel új alkotás bontakozik ki.

Október 31-én este hét órakor kezdődik a Mágnes Klub koncertje és egyben lemezfelvétele a Magyar Rádió Márványtermében. A Klub létrehozói és vendégei közül ez alkalommal a Sumo Light, a Kardos Négyes, a Kada, a Tóth Viktor Quartet és a Brezo quartet lép fel. Szintén 31-én este hét órakor lesz hallható a francia kortárs zene egyik kimagasló egyénisége, Gérard Buquet a Brass int he Five együttes partnereként a Híradó moziban.

A hétvégi napokra is jut még egy-egy zenei esemény: november elsején a Zeneakadémián lesz hallható Franz Schmidt fő műve, A hétpecsétes könyv című oratórium az osztrák Chor und Orchester der Pannonischen Philharmonie előadásában. Végül november 2-án este nyolc órakor a Kultiplexben Déri György csellóeestje csendül majd fel. Magyar kortárs műveket játszik, amelyek bemutatásáért már több alkalommal Artisjus-díjat nyert.